96 konut için 3 bin kişi başvurdu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ağustos 2011 12:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gaziantep Seyrantepe TOKİ konutlarında emniyet mensupları için ayrı lan iki blok Ziraat Bankası tarafından açık satışa çıkarıldı. Toplam 3 bin kişinin başvuru yaptığı 96 daireden ancak 12'sinin Gaziantepli olan vatandaşların alabildiği belirtildi. Açık satışla usulü ile satışa sunulan konutlarda 3 bin kişinin başvurusu kabul edildi. Türkiye'nin her yerinden başvuru yapılması nedeniyle Gaziantep'ten başvuran 12 kişinin ev alabildiği satışların ardından vatandaşlar banka önünde toplanarak yatırdıkları parayı geri almak için beklemeye başladı. Uzun süredir sıra beklediklerini belirten vatandaşlar, fiyatın uygun olmadığını ama peşinat miktarının az olması nedeniyle 'kira yerine TOKİ'ye öderiz' düşüncesi ile bu sıkıntıya katlandıklarını belirtti.

Vatandaşlar 96 konut için 3 bin kişiden para alınmasına da tepki gösterdi. Parasını alabilmek için sırada bekleyen Mehmet Oktay, "Peşinatı düşük oldu ğu için herkes TOKİ'den ev almak istiyor. Vatandaş 20 bin TL peşinat ödese Seyrantepe'den ev alsa, TOKİ'nin yarı fiyatına gelecek. Vatandaş bankadan kredi alamadığı için mecburen gelip TOKİ 'den alıyor. TOKİ'nin evlerinde de işte böyle izdiham oluyor. 96 daire için 3 bin başvuru var, devlet bunu görsün. Ödemler uygun değil ama 300 TL kira ödeyeceğine 500 TL taksit ödüyor. Halk faizli para ile ev alsa daha uyguna gelir." dedi. Hak sahibi olamayan vatandaşlar ise yatırdıkları parayı geri alabilmek için banka önünde sıra beklemeye devam ediyor.

Konutlar için başvuran bazı insanların rant elde etme düşüncesinde oldu ğunu kaydeden Ziraat Bankası Bölge Müdürü Mustafa Hamurcu, "TOKİ'de fiyatlar cazip geldiği için rant elde etmek isteyen vatandaşlar paralarını cuma gününden itibaren bankamızn Değirmiçem Şubesi'ne yatırmaya başladı. Biz de başvuran herkesin başvurusunu kabul ettik. Fakat Türkiye'nin her yerinden satış yapıldığı için ilk başvuru yapanların satışı yapıldı. Gaziantep'den ancak 12 kişi alabildi. Satışı yapılmayan vatandaşların tamamına parasını iade etmiş durumdayız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber