ÖSYM Başkanı istifa etmezse 4 yıl kimse dokunamıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 08 Ağustos 2011 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kıvanç EL

Arka arkaya yaşanan skandallarla sarsılan ÖSYM'nin başındaki isim Ali Demir, sadece YÖK tarafından görevden alınabiliyor. Ancak Demir hakkında görevini yerine getiremeyeceğine dair herhangi bir rapor olmadığı takdirde sadece istifa yoluyla görevinden ayrılabiliyor.

ÖSYM'nin ?kara sezonu? olarak adlandırılan dönemde her geçen gün yeni bir iddiayla sarsılan kurumun başındaki isim Ali Demir'in istifayı düşünmediği belirtildi. 2012'de yapılacak olan sınavlara ilişkin çalışmalarını başlatan ÖSYM Başkanı Demir, sadece YÖK tarafından görevden alınabiliyor. ÖSYM'nin sürekli hata yapması, YÖK'te rahatsızlık uyandırsa da, ?görevden alınacak bir yanlış olmadığı? görüşü ağırlıkta. Hakkında görevini yerine getiremeyeceğine dair herhangi bir rapor olmadığı takdirde Demir, sadece istifa yoluyla görevinden ayrılabiliyor. ÖSYM Kanunu'nda üyelerinin görevden alınmalarına ilişkin şu düzenleme bulunuyor: ?Görev süresi dolmadan başkanın görevine son verilemez. Atanmak için gerekli şartları taşımadığı ya da kaybettiğinin tespit edilmesi veya görevini yerine getiremeyeceğinin YÖK kararıyla tespit edilmesi ve resmi sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi halinde, Başkan görev süresi dolmadan atandığı usule göre görevden alınabilir.?

Yüksek hesaplama şüphesi

Askeri liselerdeki yanlış puan hesaplamanın, programdan kaynaklandığı iddia edildi. Bazı liselerin okul kodunun ve Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanları'nın hesaplanmasında kullanılan katsayıların programa yanlış girildiği ve puanların yanlış hesaplandığı iddia edildi. ÖSYM Yürütme Kurulu'nun bir üyesi, ?Ortada bir yanlışlık yok, mahkeme kararıyla yapılmış bir katsayı düzeltmesi var? savunması yaptı. ÖSYM'nin yanlış hesaplamalara ilişkin incelemesi, tercih süresi bitmesine rağmen devam ediyor. YÖK ve ÖSYM'de en kritik soru ise, ?Ya puanı yüksek olarak yanlış hesapladıysak ne olacak?? oldu. ÖSYM yetkilisi, 20 yıldır kullanılan programın hata yapmayacağından emin olduğunu savunarak, ?Optik okuyucudan yanlış okursa görüntülerde bu ortaya çıkar? savunması yaptı. Ancak puanı düşük olan adayların cevap kağıtlarını görüp itiraz etmesine karşın kağıtlarını kontrol edip puanı yanlışlıkla yüksek hesaplanmış adayların olup olmadığı sorusuna yanıt verilemedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber