Şehit polis memuru, 15 gün sonra düğün yapacaktı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2011 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde polis aracının geçişi sırasında yola döşenen mayının patlaması sonucu ağır yaralanan polis memuru Murat Çelikhası tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Şehit polis memuru için Van Emniyet Müdürlüğü'nde bir tören düzenlendi. Törende şehidin annesi, babası ve yakınları Kürtçe ağıtlar yakarken, mesai arkadaşları da gözyaşlarını tutamadı. Şehidin babası Yusuf Çelikhası, ?15 gün sonra düğününü yapacaktım. Şimdi nişanlına ne vereceğim.? diyerek ağıtlar yaktı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Cumhuriyet Caddesi'nde devriye görevi sırasında mayın patlaması sonucu kalbi duran ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle yeniden hayata döndürülen polis memuru Murat Çelikhası, helikopterle sevk edildiği Van'da tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nin Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Çelikhası, sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Van'ın Özalp İlçesi nüfusuna kayıtlı şehit polis memuru için Van Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Nasıl Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, yargı mensupları, askeri komutanlar, mesai arkadaşları, kamu kurum amirleri ve şehit polis memurunun yakınları katıldı.

Protokol üyelerinin yerini alması ile şehit cenazesi tören alanına getirildi. Şehidin anne ve babası ile kardeşlerinin feryatları tören alanında yükselirken, birçok yakını da fenalaştı. Kürtçe ağıtların yankılandığı tören alanında şehidin babası Yusuf Çelikhası, ?15 gün sonra düğününü yapacaktım. Bayramda yanımıza gelecekti. Kim yaptı bunları? Allah kabul etmesin. Artık analar ağlamasın. Şimdi ben senin nişanlına ne vereceğim.? diyerek ağıtlar yaktı.

EMELLERİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Şehit cenazesinin yerini alması ile törene geçildi. Şehit için saygı duruşunda bulunulmasının ardından Hakkari Emniyet Müdürü Ayhan Buran bir konuşma yaptı. Ardından kürsüye çıkan Van Valisi Münir Karaloğlu, ?Şehidimizi cennete uğurlamak için buradayız.? dedi. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü, çocukların geleceğini korumak için görev yaparken şehit olan polis memuruna rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileyen Karaloğlu, ?Terörün amacı toplumun huzurunu kaçırmak, atalarımızdan devraldığımız bu toprakların üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın arasına kin ve nifak sokmaktır. Ama şunu unutmasınlar, bugüne kadar amaçlarına ulaşamadılar, bundan sonra da ulaşamayacaklar. Bu devlet bu sorunun üstesinden gelecek güce ve motivasyona sahiptir. Çocuklarımıza tek vatan, tek bayrak ve tek devlet bırakacağımızı herkes görecek." diye konuştu.

"VANLILAR, HAKKARİLİLER BU CANİLERİ ARANIZA SOKMAYIN"

Dün gece Van'da yaşanan bir olayı paylaşmak istediğini ifade eden Karaloğlu, "Van'ın bir mahallesinde bir marketin soyulmak üzere olduğu ihbarı gece geç saatlerde polise haber veriliyor. Polisimiz de ihbar üzerine zaman kaybetmeden olay yerine gidiyor. Vatandaşın malına zarar vermek isteyenlere müdahale etmek için olay yerine gidiyor. Ama orada pusu kuran hainler bir arkadaşımızı yaraladı. Değerli Vanlılar, değerli Hakkarililer sizin canınızı, malınızı, namusunuzu koruyan güvenlik güçlerine saldıran bu canileri aranıza sokmayın. Onları aranızda barındırmayın. Bunlar sizin canınıza, ekmeğinize kastediyorlar. Bunlara izin vermeyin.? dedi.

Törenin tamamlanmasının ardından şehidin yakınları son bir kez evlatlarını öpebilmek için tabutun başına geldiler. Kürtçe ağıtlarla şehitlerine sarılan şehidin yakınlarının gözyaşları sel olurken, duygusallığa tanık olan tören alanındakilerde gözyaşlarını tutamadılar. Şehidin cenazesi toprağa verilmek üzere İstanbul'un Sultanbeyli ilçesine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber