Kuyumcular altın fiyatlarının düşmesi için dua ediyor/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2011 15:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Amerika'nın kredi notunun düşürülmesinin ardından piyasalar haftaya hareketli başladı. Özellikle altın rekor üzerine rekor kırdı. Altının ONS'u bin 715 dolardan işlem görürken, gramı ise 96 liraya kadar yükseldi. Çeyrek altın ise 160 liradan satılmaya başlandı. Altının hızla yükselmesi ise kuyumcuları kara kara düşündürüyor. Kuyumcular, altının fiyatının düşmesi için dua ediyor.

Osmanlı Sarraf'ın sahibi Mustafa Yüregilli, altının zirve yapmaya devam ettiğini söyledi. Avrupa'daki ekonomik istikrarsızlık ve krizin faturasının altına çıktığını söyledi. İnsanların daha çok kazanmak için altına yatırım yaptığının altını çizen Yüregilli, bunun da fiyatların yükselmesine neden olduğunu söyledi. Altının ONS fiyatının bin 715 dolar olduğunu kaydeden Yüregilli, yıl sonuna kadar altının onsun 2 bin dolar civarında olacağını tahmin ettiklerini belirterek, ?Altının yıl sonuna kadar yüzde 20 daha da pahalanacağı anlamına geliyor. Şu anda gramı 96 liradan satılıyor. Çeyrek altın ise 160 lira.? dedi.

Altının fiyatının çıkması yüzünden kuyumcuların zarar ettiğini ifade eden Yüregilli, iki gün önce sattıkları ürünleri geri alırken üzerine para verdiklerini söyledi. Yüregilli, ?Vatandaşlar altın yükseldikçe kuyumcuların kazandığını düşünüyor. Tam tersi altın yükseldikçe kuyumcular zarar ediyor. Yükselmeden dolayı dostlar sadece bizi alışverişte görüyor. Altının düşmesi için dua ediyoruz. Ama düşmeyecek ve daha da yükselecek biliyoruz.? dedi.

Altının yükselmesiyle sattığı ürünlerin gramajlarını düşürme yoluna gittiklerini kaydeden Yüregilli, altının pahalanmasından dolayı alım gücünün düştüğünü söyledi. Yüregilli, ?4 yıldır söylüyorum. Parası olan altın alsın. Zararı olan gelsen benden alsın diyorum. Şu anda en karlı yatırım aracı altın. Altın yükseldikçe bizde ürünlerin gramajını düşürüyoruz. Yakında 8 ayar altınlar piyasada yer bulabilir.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber