Okul basan uzman çavuşa para cezası/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Ağustos 2011 11:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

DİYARBAKIR'da, belinde tabancasıyla okula gelip, oğlunun kavga ettiği öğrenciyi dövmekten yargılanan Uzman Çavuş E.A., 'basit yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 2 bin 360 TL para cezasına çarptırıldı. Bu para cezaları ertelenen E.A., 'tehdit' suçlamasından ise beraat etti.

Diyarbakır'da 21 Mayıs 2009 tarihinde Şehit Albay Galip Ekinci İlköğretim Okulu'nda 7'nci sınıf öğrencisi oğlu O.A.'nın kavga ettiği, 6'ıncı sınıf öğrencisi M.B'yi okul içinde döven uzman çavuş E.A. hakkında, Diyarbakır 1'inci ve 3'üncü Sulh Ceza Mahkemeleri'nde 'basit yaralama' ve 'tehdit' suçlarından açılan davalar karara bağlandı.

Diyarbakır 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi sanık uzman çavuş E.A.'yı 'kasten yaralama' suçundan önce 120 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verdi. Mahkeme daha sonra, sanığın suçu 'haksız tahrik' etkisi altında işlediği kanaatine vardığını belirterek, cezayı 500 TL para cezasına çevirdikten sonra, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

GEREKÇELİ KARAR: OĞLUNUN DÖVÜLMESİ TAHRİK

Mahkeme sanık uzman çavuş E.A. hakkındaki gerekçeli kararında ise, oğlu ile mağdur arasında yaşanan olay nedeniyle bulundukları okula gittiği belirtilerek, 'Oğlunun darp edilmiş olmasının verdiği haksız tahrik altında mağduru basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek şekilde yaraladığı' kaydedildi. Kararda, oğlunun darp edilmesinin sanık lehine 'haksız tahrik' olarak değerlendirildiğine yer verilerek, ?Davamıza konu somut olayın niteliği göz önüne alındığında kanaat verici basit bir araştırma ile belirlenebilecek maddi bir zarardan söz etmek mümkün değildir' denildi

HAKARETE CEZA, TEHDİT'E BERAAT

Uzman Çavuş E.A, hakkında Diyarbakır 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarından açılan dava da karara bağlandı. Sanık uzman çavuş E.A.'yı, 'hakaret' suçundan 1860 TL para cezasına çarptıran mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Mahkeme, 'tehdit' suçunun ise somut dayağının olmadığını belirterek, beraat kararı verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber