Sıcak havada özel yetenek sınavı bayılttı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2011 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi (MÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO)'na girmek için yapılan özel yetenek sınavlarında öğrenciler, sıcak havada çok zorluk çekti. Kampüsteki sınavlarda kızlarda 100 ve 800 metre, erkeklerde 100 ve bin 500 metre koşuları yapıldı. Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Muğla'da sabah saatlerinde başlayan koşu sırasında öğrencilerden bazıları baygınlık geçirdi.

MÜ BESYO Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Özkan, özel yetenek sınavlarının şeffaf ve herkese açık yapıldığını belirterek, ?Havanın sıcak olması nedeniyle elemeleri sabah ve akşam saatlerinde yapıyoruz. Öğle saatlerinde ara veriyoruz. Kızlar 09.00 ile 11.00, erkeler 17.00 ile 23.00 arasında koşu yapıyor. Bu yıl kızlarda 161, erkeklerde 657 öğrenci başvurdu. 100, 800 ve bin 500 metre koşularının en az birinde barajı aşabilenler, koordinasyon sınavına katılma hakkı kazanacak." dedi.

Bu yıl MÜ'nün yeni yönetiminin verdiği karar üzerine diğer illerdekilerle Muğla'daki yetenek sınavını aynı tarihte düzenlemediklerini, bu sebeple son altı yılın rekor başvuru sayısının yaşandığını anlatan Müdür Yardımcısı Özkan, ?Başta Ege Bölgesi illeri İzmir, Aydın, Manisa, Uşak ve Denizli olmak üzere ülkemizin dörtbir yanından gelen öğrencilerin oluşturduğu rekor başvuru oldu. Ayrıca 14 milli sporcumuz, milli kontenjandan yararlanmak üzere başvurdu. Bunlar kendi aralarında yarışacak.? şeklinde konuştu.

Sınavın herkesin gözü önünde yapıldığını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Özkan, ?Her aşaması, hem fotoğraf makinesi hem de kamerayla kayıt altına alınıyor. İtiraz olursa sınav komisyonumuzun üyeleri, öğrenci ve velisiyle birlikte bu kayıtları seyrediyor. Ayrıca okul olarak bir ilke imza attık. Sınava giren öğrencilerimiz, koşulara başlamadan önce parmak izi veriyor. Bu sistem sayesinde adaylarımız, kendi parmak izlerini göstererek koşuya başlıyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber