İstanbul ve Marmara'ya yağış uyarısı/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Ağustos 2011 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara bölgesi yarın Karayel fırtınası ve kuvvetli sağanak yağışı bir arada yaşayacak. Yarından itibaren Marmara yağışlı havanın etkisi altına girecek. Cuma öğleden sonrasına kadar sürecek olan yağışlar sele neden olabilir.

Meteoroloji uzmanı Bünyamin Sürmeli hurriyet'e yaptığı açıklamada, yarından itibaren Marmara'da kuvvetli sağanak yağışın ve Karayel fırtınasının etkili olacağını söylerek, sele karşı vatandaşları uyardı. Sürmeli şunları söyledi:

Yarın Marmara'da kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. Sağanak yağış sellere neden olabilir. Özellikle Marmara'nın doğusunda vatandaşlar dikkatli olmalı. Yağışlar cuma öğleden sonra Marmara'yı terk edecek ancak Ege, Orta ve batı Karadeniz'de yağışlar sürecek.

METEOROLOJİ'DEN AÇIKLAMA

Hafta başında yapılan tahminlerde önce Trakya bölgesinde gözlenecek yağışın çarşambayı perşembeye bağlayan gece yarısı İstanbul'a ulaşması bekleniyordu. Güncellenen meteorolojik tahminlere göre, yağış öngörüsü devam ediyor ancak beklenen yağışın yoğunluğu katlanarak arttı.

Buna göre perşembe öğle saatlerinde İstanbul'a ulaşması beklenen yağış, akşam saatlerine doğru kenti terkedecek ancak bu sürede çok etkili olacak. İstanbul'da yarın metrekareye 30 mm üzerinde yağış düşecek, bazı tahminlere göre İstanbul'un merkez ilçelerinde bu rakam 50 mm'ye yaklaşabilir. Yağışın etkili olduğu bu saatlerde bir başka beklenti de çok kuvvetli karayel rüzgarı.

Karadeniz'de ve İstanbul'da fırtına şeklinde esmesi beklenen karayelin kuvvetinin 7 ye ulaşacağı tahmin ediliyor.

SICAKLIK İÇ BÖLGELERDE DE DÜŞECEK

Cuma günü, hava sıcaklığındaki hissedilir derecedeki azalışın (6-8 derece) kuzey ve iç bölgelere yayılacağı tahmin ediliyor.

Türkiye'nin kuzey ve iç kesimleri parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu (Sivas, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Kayseri, Aksaray), Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır), Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın iç ve yüksek kesimleri ile sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik), Batı Karadeniz, Ankara, Çankırı, Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde aralıklarla sağanak yağış geçişleri bekleniyor.

Yağışların sabah saatlerinde Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, Marmara, Batı Karadeniz ve Ege kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak esecek.

Yağışlı havanın hafta sonunda etki alanını daraltarak, Cumartesi günü, Doğu Karadeniz ile lokal olarak Marmara'nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) Düzce, Zonguldak, Bartın, İnebolu, Sivas, Kayseri, Erzincan, Kars ve Ardahan çevrelerinde, Pazar günü, Doğu Karadeniz kıyılarında aralıklarla devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının hafta sonunda batı bölgelerden başlayarak tekrar artması (2-4 derece) bekleniyor.

Kuzeybatı kesimlerinde beklenen lokal kuvvetli yağış, kuvvetli ve kısa süreli fırtına ile kuzey ve iç bölgelerdeki ani hissedilir sıcaklık düşüşünün neden olabileceğinden, olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber