Masa yasağı Meclis'e taşınıyor/ Video

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MUSTAFA KAYA

Beyoğlu'nda masaların kaldırılmasına tepki için düzenlenen yürüyüşe katılan CHP'li Tanal Meclis'e soru önergesi vereceğini söyledi

Beyoğlu Belediyesi'nin eğlence mekanlarının önündeki masa ve sandalyeleri toplamasına gösterilen tepkiler dinmek bilmiyor. Galatasaray meydanında toplanan Beyoğlu esnafı, dün Taksim meydanına kadar yürüdü. Esnafa, sinema sanatçısı Nuri Alço ile CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi. Beyoğlu'nda belediye tarafından, mekanların önlerindeki masa ve sandalyelere yasak getirilmesine verilen tepkiler, devam ediyor. Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) öncülüğünde, Galatasaray meydanında toplanan yaklaşık 500 kişi, hayalet kostümü giymiş esnaflarla Taksim'e kadar slogan atarak yürüdü.

"BEYOĞLU BİZİMDİR"

Grup ellerinde, "Sokak yoksa dükkanımız da yok, dükkan yoksa biz de yokuz, biz yoksak siz de yoksunuz", "Bu olaya biz de turistler gibi Fransız kaldık" ve "Başkan sen git, masa-sandalye kalsın" yazılı dövizler taşıdı. Sık sık, "Beyoğlu bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı. BEYDER Başkanı Tarkan Konar yaptığı açıklamada, "'Bu işler sokakta, protestolarla değil, masada düzelir' diyorlar. Peki neden iftar vesilesiyle bir masada buluşmuyoruz? "dedi. Konar şunları söyledi: "İşsiz kalan sayısı şimdiden üç bini geçti. Sayın yetkililer, eğer BEYDER, sert eylemler yapıyor ve sert söylemler kullanıyor diye düzenleme yapmıyorsanız, buradan kamuoyuna ilan ediyoruz. Siz düzenlemeye dair makul bir yol haritası ilan edin, biz de bir daha ağzımızı açmayalım." Yürüyüşe katılan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise gazetecilerin sorusu üzerine Beyoğlu'nda yaşanan sorunlarla ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bağış adı altında işgaliye parası alındığını söyledi. Tanal başlangıç ve bitiş tarihleri olmayan işgaliye sözleşmelerinin bulunduğunu belirterek bu konularla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi vereceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber