Oğlumu komutanı vurdu kurşun deliği estetikle kapatıldı/ Video

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUNCELİ'NİN Hozat ilçesine bağlı Sarıtaş Karakolu 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda 2009 yılı Ekim ayında görev yaparken askeri makamlarca intihar ettiği bildirilen Piyade Er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, oğlunun komutanı tarafından vurulduğunu öne sürdü.

Acılı baba oğlunun başında bulunan iki mermi izinden birisinin hastanede estetik ameliyatla kapatıldığını iddia etti. Şehit babası Oktay Can, eline yeni ulaşan evrak ve fotoğraflar doğrultusunda oğlunun morgdayken estetik ameliyat yapıldığını belirterek, Ocak'ta AİHM'e başvurduğunu ve yapılan otopside yakın mesafeden kafada iki kurşun yarası olduğu tespit edildiğini söyledi. Oktay Can, şunları söyledi: ?Ancak, intihar eden bir insanın kendi kafasına 2 kurşun atması mümkün değil. Oğlum komutanı tarafından vurulmuştur. Bütün deliller karartıldı. Olay yeri inceleme ile morgda çekilen fotoğraflar arasında çok büyük fark var. Fırat Üniversitesi'nden gelen doktorlar oğlumdaki ikinci kurşun izini ameliyatla kapatmıştır. Doktorlar hakkında Antalya ve Elazığ savcılıklarına suç duyurusunda bulundum.?

Ne röntgen ne mermi çekirdeği var

Otopside iki yara izi bulunmasına rağmen ameliyatla birinin neden kapatıldığını anlayamadığını belirten Can şöyle dedi: ?Oğlumun silahında mermi eksiği yok. Arkadaşları da ?intihar etmedi' dedi. Özel eşyalarında da röntgen çıkmadı. Elazığ 8 Kolordu Komutanlığı röntgeni göndermedi. Ayrıca, oğlumun silahının emniyeti bile kapalıydı. Sağlık ekibi çağırılmamış ölünceye kadar beklenmiştir. Kapalı alanda olduğu iddia edilen bir yerde mermi çekirdeği de bulunamadı. Oğlumun ölümünden sonra o kulübe yıkıldı.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber