İstanbul'da sağanak yağmur/ Video

Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojinin bugün için "Çok Kuvvetli Yağış" uyarısı yaptığı İstanbul'da yağmur etkili oluyor. Özellikle kentin batı ilçelerinde etkili olan yağmurun öğle saatlerinde şiddetini artırması bekleniyor.


5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA TAHMİNİ

- İstanbul'da beklenen şiddetli yağış-fırtına, sabah saat 09.20 sularında başladı.

Marmara Bölgesi'nde, başta İstanbul olmak üzere bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde, kuvvetli yağış başladı.

Meteorolojinin tahminine göre; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne çevrelerinde sabah saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın birkaç saat devam etmesi bekleniyor. Yetkililer, tedbirli olunması gerektiğini ifade ediyor.

Kuvvetli yağışa bağlı olarak sel, su baskını, yıldırım ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi.

İstanbul'da sağanak yağış, kazalara yol açtı

İstanbul'da sabaha karşı başlayan sağanak yağmur, kentin bazı bölgelerinde etkili oldu. Yer yer etkisini arttıran yağış, kayganlaşan yollarda trafik kazalarını da beraberinde getirdi.

Dün geceden itibaren hava sıcaklığı kent genelinde hissedilir oranda düşerken, sabaha karşı sağanak şekilde yağmura dönüştü. Özellikle kentin Avrupa Yakası'nda kalan Beyoğlu, Şişli, Kağıthane gibi bazı ilçelerinde aralıklarla yağan yağmur trafik kazalarını da beraberinde getirdi.

Yağış sebebiyle kayganlaşan otoyollarda sürücülerin dikkatsizliği de eklenince kazalar kaçınılmaz oldu. Birçok yaralamalı ve maddi hasarlı kazaların yaşandığı gözlenirken, Bayrampaşa'da kontrolden çıkan 27 TH 899 plakalı eşya yüklü TIR, Otogar Kavşağı'nda yol kenarındaki bariyerlere çarptı. Olayda yaralanan Murat Uzun isimli TIR sürücüsü, ambulansla çevredeki hastaneye sevk edildi. Sürücünün hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilirken, Bakırköy Yeşilköy Eski Havaalanı Caddesi'nde ise virajı alamayan 34 AE 4609 plakalı hususi bir otomobil, kontrolden çıkarak takla attı. İsmi öğrenilemeyen otomobil sürücüsünü, olay yerine ilk gelen polis ekipleri kurtardı. Kolundan yaralanan sürücü, ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Aynı saatlerde D-100 Karayolu Yenibosna mevkii Avcılar istikametinde de trafik kazası meydana geldi. Herhangi can kaybının yaşanmadığı kazada, iki otomobilde maddi hasar oluştu.

Sabaha karşı yağmaya başlayan yağmurun, sağanak aralıklar halinde gün içinde de devam etmesi bekleniyor.

DHA - İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber