İTÜ'lü mühendis 8 yıl işsiz gezdi, 3 ay önce iş buldu fakat...

Haber Giriş : 23 Nisan 2005 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Gediz İlçesi'ne bağlı Gökler Beldesi'nde bulunan kömür ocağında meydana gelen grizu patlamasında hayatını kaybeden Maden Mühendisi Türker Öztürk, memleketi Kırşehir'de toprağa verildi.
Öğle saatlerinde doğum yeri olan Kırşehir'in Akpınar İlçesi'ne bağlı Hacı Mirza Köyü'ne getirilen Türker Öztürk, köyde kılınan cenaze namazı sonrasında aile mezarlığında gözyaşları arasında defnedildi. Öztürk'ün iş arkadaşları gözyaşlarına tutamazken, özellikle torunu Türker Öztürk'ün mezarı başında fenalık geçiren Babaanne Hanım Öztürk, yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi.
Hayatını kaybeden Türker Öztürk'ün dayısı Mesut Hacı Mirzaoğlu'nun yaptığı açıklamada, yeğeni Türker Öztürk'ün 1997 yılında, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mühendislik Fakültesi'nden mezun olduğunu ve yaklaşık 8 yıl boyunca işsiz gezdiğini belirterek, "Yeğenim üniversiteyi bitirdikten sonra 8 yıl işsiz kaldı. Ancak, bu yılın başlarında yani 3 ay önce Kütahya'da işe girdiğini söyledi. Yıllar sonra bulduğu işi bırakmak istemiyordu ve sürekli olarak bizlere çalıştığı ortamın iyiliğinden bahsediyordu. Ama orada gördüğümüz manzara son derece kötüydü ve çalıştığı yer tam anlamıyla ucube bir yerdi. Eğer öyle bir yerde çalıştığını bilseydik orada kesinlikle çalıştırmazdık. Çalıştığı yerde ne bir cihaz var, ne de bir çalışan alet. Her şey hurdalık bir halde. Türker zaten öyle bir yerde çalışma kararı aldığı gün hayatını yitirmiş. Kendisi 3 aydır orada çalışıyordu ve daha 1 hafta önce iş bulduğu için evlenme kararı aldığını bana söyledi. Yaşasaydı 10 gün içinde düğününü yapacaktık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber