SGK İl Müdürünü öldüren sanık ilk kez konuştu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ağustos 2011 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'da SGK İl Müdürü Naci Şahin'i öldüren sanık ilk kez konuştu.

MUĞLA'da SGK İl Müdürü Naci Şahin'i bölge müdürleri toplantısı sırasında başından vurarak öldüren Hasan Şünnetçioğlu, ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık Sünnetçioğlu, Müdür Naci Şahin'in kendisini sürekli aşağıladığını, haksız yere laf söylediğini ve en son çocuğunun önünde kendisini küçük düşürdüğünü ileri sürerek, amacının müdürü öldürmek değil, önünde intihar ederek ona hayatı boyunca vicdan azabı çektirmek olduğunu ileri sürdü. Sünnetçioğlu, çıkan arbedede silahın aniden patladığını söyledi.

Muğla'da, SGK Bölge Müdürleri toplantısını basarak Muğla İl Müdürü Naci Şahin'i tabancayla başından vurarak öldüren, diğer müdürleri ise rehin alan SGK personeli Hasan Sünnetçioğlu hakkında, Muğla 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava görülmeye başlandı. Savcılık iddianamesiyle, Hasan Sünnetçioğlu hakkında 'cinayet' suçunu işlemesi nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet cezası ile 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahlı tehdit ve kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret' suçlarından 15 ila 30 yıl arası değişen hapis cezası verilmesi talep edildi. Duruşmaya, olay günü rehin alınan tüm müdürler, Naci Şahin'in eşi Saliha Şahin ve yakınları ayrıca Hasan Sünnetçioğlu'nun yakınları katıldı.

Muğla E Tipi Cezaevi'nde 4 aydır tutuklu olan Hasan Sünnetçioğlu adliyenin arka kapısından içeri alındı. Sünnetçioğlu ifadesinde, şunları söyledi:

"Ben çok çalıştım. Verilen tüm görevleri yaptım. Ancak üzerime çok gelindi. Müdür Naci Şahin beni her gördüğü yerde laf söylüyordu. Çocuğumun yanında beni küçük düşürdü. Gururuma yediremedim. Onun önünde intihar ederek hayatı boyunca vicdan azabı çekmesini istiyordum. Odadan içeri girince arbede çıktı silah patladı. Müdürün yere düştüğünü gördüm. Tabancayı başıma doğrulttum ve tetiği çektim. Silah tutukluk yaptı. Ateş almadı. Tekrar mermiyi namluya sürdüm bu sefer Müdür Şahin'in yerden kalktığını gördüm birden vuruldu."

Mahkeme, Hasan Sünnetçioğlu'nın ruhsal durumunun belirlenmesi için adli tıptan rapor alınmasını isterken soruşturmanın derinleştirilmesi için davayı 13 Ekim tarihine erteledi.

Olay nasıl oldu?

SGK Muğla Tescil Kadim Şefi Hasan Sünnetçioğlu, geçen 8 Nisan'da Muğla'da, İzmir, Aydın, Balıkesir, Uşak ve Denizli Sosyal Güvenlik Kurumu bölge müdürlerinin katılımıyla yapılan toplantıyı saat 10.00 sıralarında silahla basıp, Muğla İl Müdürü Naci Şahin'i öldüdü. Sünnetçioğlu, SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, Denizli İl Müdür Vekili Ahmet Kurt, Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz, Çine İlçe Müdürü Necmettin Öz ve Muğla SGK İl Müdürlüğü personeli İlker Tatar'ı ise bir süre rehin tuttu.

Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay'ın çabaları sonucu ikna edilerek teslim olan saldırgan Hasan Sünnetçioğlu'nun, disiplin ve bir yıl kademe ilerlememe cezasını almasından SGK İl Müdürü Naci Şahin'i sorumlu tuttuğu, bu nedenle toplantıyı silahla bastığı ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber