12 Ağustos 2011'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 12 Ağustos 2011 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- İstanbul'da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Köşkü'nde saat 15.15'te Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ile beraberindeki heyeti kabul edecek. Gül, Dolmabahçe Sarayı'nda şehit yakınları ve gaziler onuruna verilecek iftar yemeğine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Başbakanlık Ofisi'nde saat 16.30'da, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar'ı kabul edecek.

Başbakan Yardımcıları ve Bakanların faaliyetleri

- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ATSO) saat 14.30'da sivil toplum kuruluşları, sanayi sektörünün temsilcileri ile ATSO Meclis ve Meslek Komitesi üyeleriyle bir araya gelecek.

- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere saat 11.00'da ABD'ye gidecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde saat 15.00'te, Türk Telekom Grubu AR-GE Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, saat 14.00'da Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) heyetini, saat 16.15'te Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) yöneticilerini kabul edecek.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da saat 20.00'de, Kadıköy Belediyesi'nin Fenerbahçe Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde tertip ettiği iftar yemeğine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Yunanistan Dışişleri Bakanı Stavro Lambrinidis, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un patrikliği üstlenmesinin 20. yıldönümü dolayısıyla Gökçeada'da düzenlenecek törene katılacak.

- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, saat 20.00'da Moganpark içindeki Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde İslam ülkeleri büyükelçilerine iftar verecek.

- Türkiye'nin farklı noktalarındaki camilerde cuma namazının ardından Suriye'de yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için "gıyabi cenaze namazları" kılacak.

- "Devrimci Karargah" davasının görülmesine devam edilecek. Aralarında eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da olduğu sanıklar, İstanbul'da hakim karşısına çıkacak.

- İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı-İHH yetkilileri, İstanbul Zeyport Limanı'nda saat 15.00'te, Somali'ye gönderilecek 3 bin tonluk yardımı taşıyan geminin hareketinden önce basın açıklaması düzenleyecek.

- Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), Ankara Hacıbaba Restoran'da iftar yemeği düzenleyecek.

- Ankara Sivil Toplum Platformu üyeleri, saat 13.30'da Hacı Bayram Camii önünde basın açıklaması yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ

--------------------------------

- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), saat 10.00'da finansal yatırım araçlarının temmuz ayı reel getiri oranlarını açıklayacak.

SPOR GÜNDEMİ

------------------------------

- İspanya'nın Atletico Madrid takımına transfer olan Arda Turan, sabah saatlerinde Madrid'de sağlık kontrolünden geçecek.

- Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarını yapacağı çift antrenmanla sürdürecek. Saat 10.00'da başlayacak günün ilk antrenmanı basın mensuplarına açık, saat 18.00'de başlayacak günün ikinci antrenmanı ise basın mensuplarına kapalı gerçekleştirilecek.

- Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Athletic Bilbao ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürecek.

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi Play-off turunda oynayacağı Alania Vladikavkaz maçının hazırlıklarına, saat 10.00'da basına açık yapacağı antrenmanla devam edecek.

- Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını saat 18.00'de basına açık, taraftara kapalı olarak gerçekleştireceği antrenmanla sürdürecek.

- Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonu fikstürü, saat 13.30'da İzmir'de çekilecek.

- İzmir'de düzenlenen World Cup 10'da, Türkiye A Milli Basketbol Takımı, Almanya ile saat 20.30'da karşı karşıya gelecek.

- Türkiye Karate Federasyonu tarafından Konya'da düzenlenen Türkiye Ümit-Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ile Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri açılış ve seremoni programı, saat 16.00'da Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

- Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal, saat 11.00'da Ankara Volley Hotel'de Ankara'da yapılacak Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası'na ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

İHA

12 Ağustos 2011 Cuma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ve beraberindeki heyeti Tarabya Köşkü'nde kabul edecek. Gül, şehit yakınları ve gaziler için Dolmabahçe sarayında iftar programı düzenleyecek. (15.15/20.17)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar ve beraberindeki heyeti Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde kabul edecek. (16.30)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy Belediyesi'nin düzenleyeceği iftara katılacak. (20.17)

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV)'nın ardından Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) yöneticilerini makamında kabul edecek. (14.00/16.15)

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB)'nin medya çalışanları için düzenlediği iftar programına katılacak. (20.00)

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Moganpark'ta bulunan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde, İslam ülkelerinin büyükelçilerine iftar verecek. (20.00)

TÜİK, Haziran dönemi Dış Ticaret Endeksleri ve Finansal Yatırım Araçlarının Temmuz 2011 Reel getiri oranlarını açıklayacak.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türk Telekom'un İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknokenti'ndeki yeni araştırma geliştirme merkezinin açılışına katılacak. (15.00)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekilleri Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhan'ın da aralarında bulunduğu CHP milletvekillerinden oluşan heyet, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden ?İkinci Ergenekon' davasını izleyecek. (09.30)

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bulunan toplu mezar açılacak. Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi Aliboğazı mevkiinde 1997 yılında yaşanan çatışmada öldürülen ve topluca gömüldükleri ileri sürülen 17'si PKK'lı 2'si de DHKP/C'li olan 19 kişinin mezarı Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla açılacak. Mezarların açılması esnasında Çemişgezek Cumhuriyet Savcısı, Adli Tıp Uzmanlarının yanı sıra aileler ve avukatların da hazır bulunacak. (09.30)

Suriye'de hayatını kaybedenler için Fatih Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılınacak. Etkinliğe, İHH, Mazlum-Der gibi sivil toplum kuruluşları da destek verecek. (13.30)

İngiltere'nin Birmingham kentindeki olaylarda bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 3 Pakistanlı Müslüman'dan biri olan Harun Cihan'ın babası Tarık Cihan, o günden bu yana yaşadıklarını Cihan Haber Ajansı'na değerlendirdi.

Brezilya'ya üç yıl önce sefer başlatan THY, yıl sonunda Güney Amerika çıkarmasına hazırlanıyor. THY Brezilya Genel Müdürü Atagün Kutluyüksel, Arjantin, Şili ve diğer Güney Amerika ülkelerine uçmayı planladıklarını söyledi.

Güney Kore'yi ziyaret eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kore basınına Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalarda bulun. Çağlayan, gazetecilere Türkiye ekonomisini övdü.

SPOR

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Volley Otel'de Yıldız Kızlar Dünya Şampiyonası kapsamında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

Beko Basketbol Ligi'nde 2011 ? 2012 sezonu fikstür çekilişi İzmir'de yapılacak. (14.00)

Spor Toto World Cup 10 basketbol turnuvasının ikinci gününde Türkiye, Almanya ile Sırbistan ise Ukrayna ile karşı karşıya gelecek. (20.30/18.00)

Futbolda şike soruşturması kapsamında sürdürülen soruşturmadaki gelişmeler takip ediliyor.

CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber