İBB: İGDAŞ özelleştirmesinde belirsizlik yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2011 19:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), medyada yer alan ?İGDAŞ'ın satışı ertelendi' haberi üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamda, özelleştirilme sürecinin devam ettiği belirtilerek, belediye başkanına tanınan yetki süresinin uzatıldığı belirtildi.

18 Eylül 2009 tarihli İBB Meclisi Kararı ile özelleştirme kapsam ve programına alınan İGDAŞ'ın özelleştirme çalışmaları için, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı 2 (iki) yıl süre ile yetkili kılınmıştı. 14 Ekim 2010 tarihli Meclis Kararı ile de şirketin satışın blok satış ile gerçekleştirilmesi kararlaştırılmış ve ihale hazırlık çalışmaları da tamamlanmıştı.

Söz konusu süreçleri hatırlatan İBB açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

?Bu aşamada, 18 Eylül 2009 tarihli Meclis Kararı ile İBB Başkanı'na verilmiş olan yetkinin süresi Eylül 2011 tarihinde sona ereceğinden, özelleştirme sürecinin tamamlanabilmesi için, yetki süresinin uzatılması gerekmektedir. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne iletilen bu talep, İGDAŞ'ın özelleştirme sürecinin kesintisiz devamını sağlamak amacına yöneliktir. İGDAŞ'ın özelleştirme sürecinde herhangi bir belirsizlik veya erteleme söz konusu değildir. İGDAŞ özelleştirmesi konusunda, 12 Ağustos 2011 tarihli (bugün) Meclis Kararı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yetki süresi 2 (iki) yıl daha uzatılmıştır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber