Yolsuzluğu rapor etti, işinden oldu

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Ağustos 2011 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AÇIKLAMA VE TEKZİP METNİ

Bazı gazete ve internet sitelerinde 15.8.2011 tarihinde çıkan ve ileriki tarihlerde yayınlanmaya devam eden "Yolsuzluğu rapor etti işinden oldu " haberleri gerçekleri yansıtmamaktadır. Bu haberler devam eden soruşturmanın gizliliğini ihlal etmekte hem de adaletin gerçekleşmesi için masum kişileri zan ve töhmet altında bırakmakta, sahsım ve diğer personel hakkında insan hakları ihlaline sebep olmaktadır.

Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Güneş Bolu Valilik Makamı tarafından görevinden alınarak Bolu Özel İdaresinde Ziraat Mühendisi olarak görevlendirilmiştir. Bolu Özel İdarede son olaylarla ilgili olarak iç disiplin soruşturmaları ve diğer soruşturmalar devam etmekte olup bu konuda ileride gerçekler ortaya çıkacaktır.

Bolu İl Özel İdaredeki hizmetlerde Valilik, İl Genel Meclisi ve mevcut kanunlara uygun olarak çalışmalar yürütülmektedir. Suçlanılan konularda da İlgili muhtarlığın isteği üzerine köy mülki sınırlarındaki yollarda akaryakıt ve mesai ücretleri Muhtarlık tarafından karşılanarak tatil günlerinde çalışma yapılmıştır. Bahsedilen su fabrikasındaki şikâyet konularında ise geçmiş dönemde konu yargıya intikal etmiş, suçlanan dört Özel İdare personeli Mahkeme tarafından yargılanarak berat etmiştir.

Gazetenizde devam eden soruşturma konusunda beni suçlayıcı ve suçlu gibi gösterici yazılanları ve yayınları kınıyorum. Bu konuda gerekli adli ve idari işlemler tarafımdan başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.17.8.2011

Tahsin Akduman
Bolu Özel İdare Genel Sekreteri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber