Katsayının tamamen kaldırılması gerekir

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Ağustos 2011 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İmam hatip mezunları, ÖNDER'in iftarında bir araya geldi. ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, hükümetten imam hatip liselerinin önündeki katsayı engelinin tamamen kaldırılmasını talep etti.

OKTAY MEHMET

İmam-Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) imam hatip mezunlarını iftarda buluşturdu. ÖNDER'in Cağaloğlu'ndaki merkezindeki iftara imam hatip mezunlarının yanı sıra Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Hamza Akbulut, Ensar Vakfı Başkanı İsmail Cenk Dilberoğlu ile Saadet Partisi ve CHP İstanbul Kadın Kolları temsilcileri katıldı. ÖNDER Başkanı Hüseyin Korkut, İHL mezunları olarak 1999 yılından bu yana kültürünü ve güzel değerlerini yaşatmak için gayret ettiklerini söyledi. Son dönemde İHL adına güzel gelişmeler yaşandığını anlatan Korkut, "Sekiz yıllık kesintisiz eğitim konusunda mutlaka geriye dönük bir uygulama yapılmalı. Meslek liselerinin önündeki katsayı engelinin bir an önce kaldırılması için çalışma başlatılmasını bekliyoruz" dedi. Zorunlu din derslerinin müfredatta yer almasını isteyen Korkut, seçmeli derslerde siyer ve hadis gibi konuların işlenebileceğini söyledi.

SAĞDUYUNUN SESİ

ÖNDER'in toplumun sağduyusunun sesi olduğunu ifade eden AK Parti Milletvekili ve Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, iftar yemeklerine katılmaya gayret ettiğini dile getirdi. Kuzu, meslek liselerinin önündeki katsayı probleminin sorun olmaktan çıkarmaya gayret edildiğini söyledi. 28 Şubat dönemini "ülke için bir daha asla yaşanmasını istemedikleri karanlık dönemler" olarak nitelendiren Kuzu, darbe dönemine sabreden kurumların başında ÖNDER'in geldiğini kaydetti. Kuzu, "ÖNDER toplumun sağduyusunu temsil ediyor. ÖNDER'in yeni Anayasa çalışmasına yapacağı katkıyı önemsiyorum. 26 maddelik pakete verdikleri desteği de biliyorum. Yapacakları katkının Türkiye'nin hayrına olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber