Öğretmeni KPSS ile alan Devlet, İnfaz Koruma Memurunu sözlü sınavla alıyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Nisan 2005 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Size Adalet Bakanlığı'na alınan İnfaz ve Koruma Memuru sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunmak istiyorum.

Adalet Bakanlığı mülakat sınavı ile alacağı İnfaz ve Koruma Memurluğu için ilan vermiştir. İlanda:

*KPSS'den en az 70 alma şartı,
*Ağırlık ve boy koşulu ve diğerleri. bulunmaktaydı.


Şartları sağlayan adaylar 18.04.2005 tarihinde mükata alındı. Adaylara örneğin, bizlere "adalet mülkün temelidir" vecizesini açıkla dendi. Başka yerde giren bir arkadaşa da dünyanın en büyük adası sorulmuş.Sonuçlar ilan edildiğinde, gördüm ki, alınacak dört adaya mülakattan 100 puan verilmiş. KPSS notu benden düşük olan adaylar (hem de lise mezunları) böylelikle, diğerlerinden daha yüksek nota sahip hale getirilmişlerdir. Türkiye'de yapılan en kaliteli sınav ÖSYM'nin yaptığı sınav olduğu halde, KPSS notu düşük olduğu halde, mülakattan 100 tam puanın nasıl tadir edildiğini merak ediyorum.

İzlenecek en iyi yöntem; ağırlığı ve boyu tutan adaylar, KPSS sınavı sonuçlarına göre saptanacaktı. O zaman kimsenin itirazı olmazdı. Yeni atanan öğretmenleri KPSS'ye göre alan Devlet, nasıl oluyorda İnfaz ve Koruma Memurunu K.Maraş'ta "adalet mülkün temelidir'in" açıklamasıyla, bir başka yerde coğrafya sorusu ile seçilmesini istiyor.

Sayın Adalet Bakanım ve Sayın Başbakanım, Adalet dağıtması ve kişilerin hak ve hukukunu koruması gerekenler, hemde "adalet mülkün temelidir " vecizesinin açıklasını isteyerek adaletsizlik yapıyorsa, vatandaşın hak ve hukukunu kim koruyacak?. Biz gençlerin, Devletimizin organları vasıtasıyla yapılan haksızlıklar karşısında, adaletin mülkün temeli olduğuna ve adli kurumlara da güvenimiz sarsılmıştır. Arzederim.
Saygılarımla

Haberi yazan: Ahmet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber