Telefon savcıları polise yakalandı!/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da cep telefonundan aradıkları kişilere kendini savcı ve polis olarak tanıtıp vatandaşları "terör" suçu ile korkutan ve bu yolla dolandırıcılık yapan 7 kişi polisin dikkati sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, cep telefonu ile Bitlis'te yaşayan bir kişiyi arayan zanlılar, kendilerini savcı olarak tanıttı. Hakkında terörle ilgili bir soruşturma başlatıldığını ileri süren zanlılar, vatandaştan kendilerine para göndermesini istedi. Bunun üzerine Bitlis'te adı açıklanmayan kişi, merkez Yüreğir ilçesi Akıncılar mahallesindeki bir banka şubesine 25 bin lirayı havale etti. Dolandırıcılar, 25 bin lirayı çekmek için 15 Ağustos Pazartesi günü banka şubesine gitti. Memur maaşlarının yattığı gün olmasından dolayı rutin güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri buraya gelen 5 zanlının durumundan şüphelendi. Polis, bu kişileri takibe aldı, takip edildiklerini fark eden zanlılar kovalama sonucu yakalandı. Polis, olayla ilişkili oldukları iddiasıyla 2 kişiyi daha ifadeler üzerine gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan Yasin K., Turgay T., İlker A., Yalçın A., Bayram Ali Y., Efekan Y. ile Osman Y. "Bilişim cihazları aracılığıyla dolandırıcılık" suçlamasıyla adli mercilere sevk edildi.

Zanlıların iki kişiyi daha aynı yöntemle 50 bin lira dolandırdıkları öne sürülüyor.

Bu arada, polis, cep telefonu ile dolandırıcılığa karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Hiç bir güvenlik görevlisi, hakim veya savcının telefonla soruşturma yapamayacağını ve para isteyemeyeceğini dile getiren yetkililer, bu şekilde bir olayla karşılaşanların "155 Polis İmdat" hattını araması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber