Kültür Bakanlığının ilgisizliğinden dolayı yazarlığı bıraktı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yazar Bülent Akyürek korsan basılan ve satılan kitaplarıyla ilgili kendi internet sitesinden Kültür Bakanı'na açık mektup kaleme aldı ve "Yazarlığı bırakıyorum" dedi.

"Sayın bakanım; çabalarınızı takdir ederek ve emek hırsızlığı hakkında ne kadar hassas olduğunuzu baştan söyleyerek satırlarıma başlamak istiyorum" diyen Akyürek, korsanın kendisine verdiği zararı şöyle anlattı:

BİR YAZAR OLARAK KORSAN YÜZÜNDEN GEÇİNEMİYORUM

"Efendim, ben 20 küsür senedir kitapları basılan ve kitapları çok satan biri olmama rağmen korsan sebebiyle bağımsız bir yazar olarak geçinmekte çok zorlanıyorum.

Türkiye'nin birçok yerinde çok sayıda korsan kitabım satıldı, satılıyor... Mesela "YILGIN TÜRKLER, İÇİNİZDEKİ ÖKÜZE OHA DEYİN, KADINLAR ÜSTÜNE AHMET ABİ'NİN GÖZÜNDEN KAÇANLAR VS..."

Çok sayıda kitabım korsan satılıyor. Yıllarca imza günlerimde bile bana sahte bandrollü kitaplar imzalattılar, içim kan ağlayarak imzaladım çünkü o çocukları mahcup edemezdim.

BAKANLIK YARDIMCI OLMUYOR, OLAMIYOR!

Çare aradım ve bulamadım. Zira Türkiye'de Kültür Bakanlığı'na akıl danışmaya gittiğimde bile yardımcı olmak isteyip açıkçası tam ve işi çözebilecek acil, net bilgi veremiyorlar. Gerçekten konuyu bilen avukat sayısı bile yeterli değil. Biri "savcıya git" diyor, öteki "bandrol tespiti" ve "polis baskını" diyor, yol gösteremiyorlar. Gösterseler dahi bütün bu şeyleri bir yazarın becerebilmesi kolay değil.

YAZARLIĞI BIRAKIYORUM

Sayın bakanım, birçok kitabıyla Türkiye'ye mal olmuş ve korsancılar yüzünden geçinemeyen 25 yıllık bağımsız bir yazar olarak şu andan itibaren yazarlığı bırakıyorum. 17 yaşından beri kitaplar yazdığım için bir mesleğim de yok...

Bu kadarını yazmak bile bana çok acı verdi inanır mısınız? Yazıyı ajitasyon veya basitlik diye algılayacaklar diye üzülerek yazdım. Bu sesi kişisel bir isyandan çok, tüm yazar arkadaşlarım adına da yazılmış varsaymalıyız.

YAZDIKLARIM BİR İŞARET FİŞEĞİ OLSUN

Üzülerek söylüyorum sayın bakanım; bir işaret fişeği olsun yazdıklarım. Elbette devlet, kulak tıkamayacaktır bizlere. Yine de giderayak bana ulaşmak isteyen bu konunun uzmanları varsa www.bulentakyurek.org sitesine mail bekliyor olacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber