Muş Üniversitesi Rektörü'ne darpa soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2011 14:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç'ı darp ve hakaret ettikleri iddia edilen iki şube müdürü hakkında başlatılan adli ve idari soruşturma devam ediyor.

Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ile İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 şube müdürü arasında yaşanan olay nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen müfettişlerin soruşturmaları devam ediyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın Muş'ta katıldığı temel atma töreni ardından polis evinde verilen iftar yemeği sonrası yaşanan olay sonucu başlatılan adli ve idari soruşturmalar devam ediyor.

Polis evinde verilen iftar yemeğinden sonra İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Ersan Özkan'ın, ilk olarak rektör İnanç'ın makam şoförüne hakaret ve tehditte bulunduğu, ardından olayı öğrenmek isteyen Rektör Nihat İnanç'a aynı davranışları sergilediği iddia edilmişti. Bunun üzerine, Muş Valisi Ali Çınar, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden müfettiş talebinde bulunurken, Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnanç ise konuyu Cumhuriyet Başsavcılığı'na intikal ettirmişti.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen müfettişlerin, Rektör İnanç'ın makam şoförü, basın danışmanı ve görevli kameramanın ifadelerine başvurdukları öğrenilirken, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da olayla ilgili araştırma ve inceleme başlattığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber