Rektör Aslan, hakkındaki iddialara cevap verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2011 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, gazetecilere iftar yemeği verdi. İftara kente görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katıldı.

İftara ev sahipliği yapan İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, gazetecilerin ramazan ayının herkese güzellikler getirmesini diledi.

Son zamanlarda hakkında çıkan asılsız iddialara da değinen Rektör Aslan, bu şekil asılsız ve yalan yazıların kendisini son derece üzdüğünü belirtti. Üniversitedeki hem akedemik personel hem idari personel ve yapılan ihaleler hakkında bilgi veren Aslan şöyle konuştu:

"Aslında hiç böylesine bir açıklama yapmak istemezdim. Fakat gerçekten bu konuda çıkan haberler beni son derece üzüyor. Ve şunu istiyorum gazetecilerden. Gerçekten bir şey öğrenmek istiyorsanız gelin sorun araştırın lütfen. Üniversitenin kapıları sonuna kadar açık. Sorun, araştırın gerçekleri yazın. Birilerinin sözleri ile yalan yanlış yazmak hoş olmuyor. Bu bizi üzüyor. Bugüne kadar bizim yapmış olduğumuz üniversitedeki 2009'dan 2011'e kadarki ihaleler burda. Elimdeki dökümanda mevcut. Yapan firmaların hepsi yazıyor burda. Firmaların hepsinin Ağrılı olduğunu bu dökümanlarda göreceksiniz. Son zamanlarda yazılanlar çizilenler beni gerçekten çok rahatsız etmeye başladı. Ben bunu geldiğimden beri hep söylemişimdir, Ağrılı bu işin içinde varsa bu üniversite yürür. Bakın akdemik personellere, 25 Ağrılı, 6 Ankara, 4 Ardahanlı, 7 Artinli, 1 Aydınlı, 1 Bayburtlu, 1 Batmanlı ve böyle devam ediyor. Türkiye'nin her yerinden akedemisyen var. Ve burdaki dökümanda görüldüğü gibi 73 tane Erzurumlu akedemisyen var. Erzurumlu akedemisyenlerin bir çoğu ben idareye gelmeden önce burda görevli personellerdi. Alınma tarihleri var burda. İdari personele baktığımızda alınan 65 tane Ağrılı var. Yani görüldüğü gibi karma bir personel mevcut üniversitemizde. Gelip öğrenmek isteyenlere de belgeleri ile veririm. Ama yeter ki gelin araştırın isteyin lütfen. Böyle asılsız iddialar ile karalamalar yapmak bizleri gerçekten çok üzüyor. Ben tekrar hepinize geldiğiniz için teşekkür ederim. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.?

İftara İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan, Rektör Yardımcısı Telat Yanık, ve bir çok basın mensubu katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber