Bel ağrısına kolay çözümler

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 19 Ağustos 2011 15:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Sürekli hareketsiz kalan ya da yanlış duruş bel ağrısına neden olur. Peki ne yapılmalı? İşte cevabı:

Kasların tembelleşmesi ve esnekliğini kaybetmesi günlerinizi zindan edebilir. Bu nedenle vücudun elastikiyetini geri kazanması gerekir. Bel ve karın kaslarını çalıştırmadığınız müddetçe bel ağrılarından kurtulmanız mümkün olmayacaktır.

-Zorlu bir fiziksel aktivite öncesinde vücudun esnetilmesi çok önemlidir.

-Milliyet'te de yer alan habere göre, dik ve rahat oturmaya önem gösterin. Ayakta dururken kilonuzun ayaklarınıza eşit şekilde dağılmasını sağlayın.

-İşte ya da evde çalışma masanızın boyunuza uygun olup olmadığını kontrol edin.

-Sandalyenin bel kısmını destekleyici yastık ile sabitleyebilirsiniz. Bu sayede omurganız olması gereken şekilde korunacaktır.

-Uyurken omurganızdaki eğrilmeleri engellemek için yan tarafınızda uyuyun. Yatağınız veya uyuduğunuz yüzeyin sert olmasına özen gösterin.

-Sizin için ağır nesneleri kaldırmamaya dikkat edin. Kaldırmanız gerekiyorsa sağ ve sol el ile değil iki elinizle kaldırın. Hafif dizlerinizi kızın ve karnınıza doğru çeker şekilde kaldırın.

-Düzenli beslenmeye özen gösterin. Vücudunuz ve kemiklerinizin sağlığı beslenme düzeninize bağlıdır. Kemik gelişimini destekleyici kalsiyum, fosfor gibi mineralleri doğru oranlarda aldığınızdan emin olun.

-Sigara içiyorsanız bırakın. Sigara kan akışını yavaşlatır ve bu nedenle omurga disklerinde soruna yol açar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber