Polis ile Yeşilay arasında 'sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek' anlaşması/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2011 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yeşilay ile Polis Akademisi Başkanlığı arasında, ''sigara, alkol ve uyuşturucu gibi maddelerin tüketiminin en aza indirilmesi'' amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

İmza öncesi Polis Akademisinde düzenlenen törende konuşan Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, devletin ve toplumun, beden ve ruh sağlığı iyi nesillerin yetişmesi için sorumluluğunun olduğunu söyledi.

Gelecek nesillerin kötü alışkanlıklardan korunması gerektiğini vurgulayan Arslan, Polis Akademisi olarak, başta öğrenciler olmak üzere, personel ve personel yakınlarını kötü alışkanlıklardan korumak gibi yükümlülüklerinin olduğunu kaydetti.

Özellikle gençleri sigara bağımlılığından korumaya yönelik imzalanacak bu protokolün kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Arslan, ''Ülkenin güvenliğini sağlamakla görevli Polis teşkilatının kötü alışkanlıklardan uzak durması gerekiyor'' dedi.

Çok geniş bir camia olan Polis Akademisinde her yıl 15 bin öğrenciye eğitim verildiğini, 8 bin öğrencinin ise mezun edildiğini belirten Arslan, Yeşilay ile yürüttükleri çalışma kapsamında okullardaki bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinliklerini daha da artıracaklarını söyledi.

Arslan, Yeşilayın bilgi ve tecrübelerinden yararlanarak yoğun bir şekilde ''sigarayı bırakma'' kampanyalarına devam edeceklerini ifade etti.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkanı Muharrem Balcı da Polis Akademisi ve Polis Yüksek Okulları ile yapılacak bu protokolün çok önemli olduğunu vurguladı.

Yeşilayın 90 yıllık bir kuruluş olduğunu ve bağımlılık türleriyle mücadele ettiğini anlatan Balcı, bağımlılara ''mağdur'' gözüyle baktıklarını söyledi.

İnsanlığa karşı suçlardan ölenler ile sigaradan ölenler arasında çok az bir fark olduğuna dikkati çeken Balcı, bağımlılığa neden olan maddelerin üretiminin ve satışının ''İnsanlığa karşı suç'' olmasını istediklerini kaydetti.

TBMM'de büyük bir Yeşilay Grubu oluşturacaklarını ifade eden Balcı, bütün bakanlıklar ile protokoller imzalayarak çalışmalara hız vereceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, Prof. Dr. Arslan ile Balcı işbirliği protokolünü imzaladı. Arslan, protokolün imzalanmasının ardandın Balcı'ya bir plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber