4-C'lilerin kadroya geçirilmesi için dava açıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2011 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Sağlık-Sen, vekil ebe ve hemşireler ile 4-C'lilerin kadroya geçirilmesi için dava açtı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına 4-C'liler ile vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesi için yapılan başvuruların reddedildiği, bunun üzerine Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesine dava açıldığı belirtildi.

Açıklamada, 4-C'liler ile vekil ebe ve hemşirelerin kadroya geçme hakkından mahrum bırakılmasının, ''Anayasa'nın kanun önünde eşitlik ilkesine aykırı olduğu'' ifade edildi.

Dava dilekçesinde, devlet organları ve idarenin, statü hukuku çerçevesinde görev yapan kamu görevlileriyle ilgili düzenlemelerde de eşitlik ilkesine uygun davranması gerektiği belirtilerek, Anayasa Mahkemesi'nin de daha önce, ''aynı işi yapan ve aynı sorumlulukları taşıyan ve kamu hukuku ilişkisi içinde çalışan kişilerin aynı statü içinde bulunmaları gerektiği'' kararı verdiğine dikkat çekildi.

Söz konusu nedenlerle 4-C'liler ile vekil ebe ve hemşirelerin memur kadrosuna geçme hakkından faydalandırılmamasının her türlü hukuki-vicdani ve mantıki temelden uzak bir uygulama olduğu savunulan dilekçede, Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının ''kadro başvurusunu ret etme işlemlerinin'' iptali istendi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci de kamuda görev yapan tüm çalışanların kadrolu olmasını istediklerini vurguladı.

Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmelilerin kadroya alınmasının önemli bir gelişme olduğunu belirten Kahveci, vekil ebe ve hemşireler ile 4-C'lilerin kapsam dışı bırakılmasının bir eksiklik olduğunu kaydetti.

Türk Sağlık-Sen olarak 4-C'lilerin ile vekil ebe ve hemşirelerin kadroya geçirilmesi için Maliye Bakanlığına ve Devlet Personel Başkanlığına başvuru yaptıklarını hatırlatan Kahveci, ''Başvurularımıza olumlu bir cevap gelmemesi üzerine konuyu yargıya taşıdık. Kadro mücadelesini hukuki yollarda da sürdüreceğiz. Hedefimiz ve isteğimiz tüm kamu çalışanlarının kadrolu olmasıdır. Bunun içinde her zeminde mücadeleye devam edeceğiz'' ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber