Karabük'te müezzin iftar vaktı ezanı 3 dakika erken okudu/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2011 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karabük'te, dün müezzinin akşam ezanını vaktinden 3 dakika önce okuması üzerine bazı vatandaşların oruçlarını erken açtığı belirlendi.

Aa muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün akşam 19. 46'da okunması gereken akşam ezanı, müezzin tarafından vaktinden 3 dakika önce okundu. Durumdan haberdar olmayan bazı vatandaşlar, oruçlarını erken açtı.

Daha sonra, ezanın vaktinde okunmadığını fark eden vatandaşlar, müftülüğü arayarak "Oruçlarının bozulup bozulmadığı" ve "Kaza etmelerine gerek olup olmadığı" gibi konularda bilgi aldı.

Karabük Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Demir, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam ezanın 3 dakika erken okunmasından kaynaklanan sorunun, görevli müezzinin saati yanlış algılaması nedeniyle yaşandığını söyledi.

Dün teravih öncesi verdiği vaazda vatandaşlara izahta bulunduğunu belirten Demir, şöyle dedi:

"Vatandaşlarımıza oruçlarına halel gelmediğini anlattım. Ancak vatandaşlarımız çok hassas olduğu için ihtiyaten orucun bir gün kaza yapılması gerektiğinin duyurusunu da yaptık. Halkımızdan sürekli telefon alıyoruz, ben bizzat açıklamada bulundum. Müezzin arkadaşımız da çok üzüldü. Ancak biz idare soruşturma başlattık. "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber