Ataması yapılmayan öğretmen adaylarının eyleminde gerginlik/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2011 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin çeşitli illerinden Başkent'e gelen Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu üyesi bir grup, Kızılay'da protesto gösterisi yapmak için toplandı.

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB)'nda yapılan atamaları protesto için Bakanlığa yürümek isteyen grubun önü, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından kesildi. Eyleme, kanser hastalığı sonucu yaşamını yitiren Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu kurucusu Şafak Bay'ın annesi ve kardeşi de destek verdi. Bay'ın annesi ve kardeşinin polis barikatını zorlaması sonucu kısa süreli gerginlik yaşandı. Elinde oğlunun resmi bulunan dövizi taşıyan Anne Bay, polisin grubun geçişine izin vermemesine tepki gösterdi.

Ankara'daki eyleme destek için gelen öğretmen adaylarının değişik kostümler giydiği görüldü. Eyleme gelinlikle katılan bir adayın elindeki "Fizik, Kimya, Biyoloji'ye atama yoksa evlenme yok, 3 çocuk da yok" yazılı dövizi taşıması dikkat çekti.

Burada protestolarını zaman zaman oturma eylemi yaparak sürdüren grubun bekleyişi devam ediyor.


CHP'Lİ VEKİL PROTESTO EDİLDİ

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP) üyesi bir grup, Kızılay'da protesto gösterisi yaptı. Eyleme destek için gelen CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ise önce polisle diyaloga girdiği gerekçesiyle bazı eylemcilerin tepkisine maruz kaldı.

Başkent'e sabah saatlerinde gelen AYÖP üyesi yaklaşık 500 kişi Kızılay Güvenpark girişinde toplandı. 'Koş Ali koş Ankara'ya koş', 'Ücretli öğretmenlik ücretli kölelik', '300 bin öğretmen işsiz' dövizleri taşıyıp, 'Mücadele büyüyor, öğretmenler yürüyor', '55 bin atama istiyoruz' şeklinde slogan attı. Ankara'daki eyleme destek için gelen öğretmen adaylarının değişik kostümler giydiği görüldü. Eyleme gelinlikle katılan bir adayın elindeki 'Fizik, Kimya, Biyoloji'ye atama yoksa evlenme yok, 3 çocuk da yok' yazılı dövizi taşıması dikkat çekti.

Burada toplanan grup, MEB'de yapılan atamaları protesto için Bakanlığa yürümek istedi. Kızılay ve Bakanlık civarında geniş güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet polisi, grubun önünü kesti. Ekipler, öğretmen adaylarının bakanlığa yürümesine izin vermedi. Eylemciler bunun üzerine burada oturma eylemi yapıp, polise tepkilerini ıslık çalarak gösterdi.

Eyleme, kanser hastalığı sonucu yaşamını yitiren Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu kurucusu Şafak Bay'ın annesi ve kardeşi de destek verdi. Bay'ın annesi ve kardeşinin polis barikatını zorlaması sonucu kısa süreli gerginlik yaşandı. Elinde oğlunun resmi bulunan dövizi taşıyan Anne Bay, polisin grubun geçişine izin vermemesine tepki gösterdi.

Uzun süren bekleyişin ardından yeniden harekete geçip bakanlığa yönelen gruba, polis çağrıda bulundu. Kendilerinin gerekli ortamın sağlandığını belirten emniyet yetkilisi, grubu açıklama yapıp dağılmaları yönünde uyardı. Polisin uyarısını dikkate almayan grup, İstiklal Marşı okuyup, eylemlerini sürdürdü.

CHP'Lİ VEKİLE TEPKİ

Öğretmen adaylarının eylemine destek vermek için gelen CHP Milletvekili Faik Tunay ise beklenmedik bir olayla karşılaştı. Tunay, emniyet yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından bir grup tarafından protesto edildi. Grup üyeleri, "Önce bizimle konuşmanız gerekiyor. Bizim adımıza pazarlık yapmayın" şeklinde tepki gösterdi. Tunay daha sonra buradan ayrıldı.

Bir süre daha eylemlerini sürdüren göstericiler ise yaptıkları kısa bir açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber