TUBİTAK'ta başkan ve başkan yardımcılarının görevi sona erdi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ağustos 2011 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 Ağustos 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 651 sayılı KHK'ya ile TUBİTAK'ın yönetim yapısı yeniden düzenlendi. Yapılan düzenlemede, Bilim Kurulunun yapısı ve üyelerin seçimi, seçim süreci, görev süresi gibi maddelerde değişiklik yapıldı. Düzenleme ile yapılan değişikliklerden birisi Başkan, başkan yardımcısı ve genel sekreterin görevlerinin, bu KHK'nın yayımlanmasıyla sona ereceğine dair bölümüydü. İlgili hüküm şu şekildedir:

MADDE 11 ? 278 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

?GEÇİCİ MADDE 11 ? Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan Başkanın görevi, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte sona erer.

Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte görevde bulunan Başkan Yardımcıları ile Genel Sekreterin görevi, bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihte sona erer. Bunlar, Başkan Yardımcılıklarına ve Genel Sekreterliğe yeni atama yapılıncaya kadar görevlerine devam eder.

GEÇİCİ MADDE 12 ? Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç onbeş gün içinde, bu Kanun Hükmünde Kararname ile 4 üncü maddeye göre yeni oluşturulan veya üye sayısı artırılan Bilim Kurulu kontenjanları için 4 üncü ve 5 inci madde hükümlerine göre Bilim Kurulu üyeleri seçilir. Bilim Kurulu üye sayısı 4 üncü maddenin birinci fıkrasının birinci paragrafında belirtilen sayıya düşünceye kadar, Bilim Kurulunun toplantı ve karar yeter sayısı, toplantı tarihindeki üye tam sayısının salt çoğunluğudur.?

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber