İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

21 Ağustos'ta- hükümetin Maliye Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı yetkililerinin yapacağı ortak çalışma sonrasında sendikalara bir teklif sunması bekleniyor

Haber Giriş : 18 Ağustos 2003 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 Ağustos'ta- hükümetin Maliye Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı yetkililerinin yapacağı ortak çalışma sonrasındasendikalara bir teklif sunması bekleniyor

Hükümet ile memur sendikaları temsilcileri 15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmeler çerçevesinde 21 Ağustos Perşembe günü ikinci kez biraraya gelecek.

15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmelerde hükümete taleplerini ileten Türkiye Kamu-Sen ve KESK, 21 Ağustos'taki toplantıda hükümetin kendilerine zam önerisini sunması halinde bundan sonra izleyecekleri yöntemi saptayacak. Her iki memur konfederasyonunun genel başkanları birinci toplantının ardından yaptıkları açıklamada, görüşmenin olumlu geçmediğini bildirmişlerdi.

2002 yılındaki Uzlaştırma Kurulu kararı uyarınca memurun yüzde 18 oranında alacağı bulunduğunu savunan Türkiye Kamu-Sen öncelikle bu alacağın kamu çalışanlarına ödenmesini isteyerek, daha sonra 2004 yılına ilişkin zammı görüşebileceğini belirtiyor.

Türkiye Kamu-Sen ayrıca, kamu çalışanlarının hayat standardının yükseltilmesi ve 2004 yılı başından itibaren asgari geçim standartını esas alan bir ücret sistemine geçilmesini, Zorunlu Tasarruf Fonu'nda biriken ana paralar ile Konut Edindirme Yardımında biriken paraların hak sahiplerine ödenmesini, görev tazminatı uygulamasının tüm çalışanlara yaygınlaştırılmasını, maaşlarını alamayan belediye memurlarının maaşlarının ödenmesini, kamu personel rejiminde yapılacak düzenlemelerde memur sendikalarının görüşlerinin alınmasını, 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları yasasının değiştirilerek grev ve toplu sözleşme ile siyaset hakkının tanınmasını istiyor.

Türkiye Kamu-Sen, iki çocuklu bir memurun maaşının asgari geçim standardı olan 1 milyar 583 milyon liraya yükseltilmesini de talep ediyor.

Öncelikle temel aylığın 873 milyon lira olarak belirlenmesini talep eden Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ise temel aylık dışında maaşların belirlenmesinde memurun eğitim, kariyer, öğrenim durumu, çalışma koşulları, unvanı, yetki ve sorumluluğu, kıdemi, riski ve başarıları gibi kriterlerin dikkate alınmasını istiyor.

KESK, aynı niteliklere sahip kamu çalışanları arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesi gerektiği görüşünü savunarak, sosyal yardım ve ödeneklerin nakdi olarak ödenmesini talep ediyor. KESK, kamu görevlilerine siyaset hakkı ile toplu sözleşme ve grev hakkının tanınmasını da istiyor.

Bu arada, KESK tarafından 23 Ağustos Cumartesi günü Ankara'da geniş katılımlı bir miting gerçekleştirilecek.
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber