Yıldız: Elektrikte 2015 yılına kadar bölgesel tarife uygulaması yok

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Eylül 2011 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik borcunu ödeyenlerin, borcunu ödemeyenlerin yükünü çekmesinin doğru olmadığını belirterek, ?Kaçak elektrik kullanmak kul hakkı yemektir.? dedi.

Kayseri'de bulunan ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Taner Yıldız, 2015 yılına kadar elektrik borçlarında bölgesel tarife uygulanmasının söz konusu olmadığını ve ulusal tarifenin uygulanmasına devam edileceğini söyledi. Yıldız, herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmek durumunda olduğunu savunarak, ?Hükümet olarak bizler, kayıp-kaçaklara göz yumacak değiliz. Vatandaşlarımız da elektrik borçlarını ödeyecekler. Zamanında elektrik borcunu ödeyen vatandaşlarımızın, bir kısım borcunu ödemeyenlerin yükünü çekmesi doğru değildir ve bu kul hakkıdır. O yüzden herkesi sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyorum? şeklinde konuştu.

Bakan Taner Yıldız, Rusya Federasyonu ile Mavi Akım'daki özel sektöre kontrat devriyle alakalı hususu 2-3 hafta önce kamuoyuyla paylaştıklarını anlattı. Yıldız, bu hizmetlerin Mavi Akım'daki özel sektör kontrat devriyle değil, batı hattıyla beraber yürümesini istediklerini belirtti. Yıldız şu bilgileri verdi: ?Rusya Federasyonu Gazporm ile beraber yürüttüğümüz müzakerelerin inşallah batı hattıyla beraber nihayetlenir. Eğer şartlarımız ve ortam uygun olursa Gazporm ile yaptığımız kontrata devam ederiz ama özel sektör marifetiyle devam ederiz. Eğer ülke şartlarına ve menfaatlere uygun olmazsa tabii ki o süreci biz tekrar gözden geçireceğiz. Kontratın yenilenmemesi dahi bütün alternatifleri göz önünde bulunduracağız.?

SABANCI GRUBU BİR BAŞKA DAĞITIM GRUBUNU TERCİH ETMESİYLE ÇEKİLDİ

Elektrik dağıtım hizmetlerinde sürekli oyuncuların değiştiğini vurgulayan Taner Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü:

?Teklif vermiş olanlar tabi ki tekliflerinin arkasındalar. Firmalar teminat mektuplarının bir kısmı devam ediyor. Şu ana kadar bir iptal söz konusu olmadı. Birinci değilse ikinci o da değilse üçüncü firma söz konusu olacak. Burada da Sabancı Grubu bir başka dağıtım grubunu tercih etmesi nedeniyle süreçten çekildi. Bu nedenle üçüncü sırada bulunan firma (bu firma uluslara arası bir firma) bu fırsatı değerlendirmek isteyecektir. Bu şartları uygun görmesi durumunda bu süreçte yer alacak, uygun görmemesi durumunda o da çekilecektir. Biz bunları son derece normal karşılıyoruz. Biz kararlıyız. Özel sektörler eliyle elektrik dağıtım hizmetinin yürütülmesi vatandaşımızın daha kaliteli, daha seri hizmet alması açısından önemli. Kayıp, kaçak konusunda da bizin Türkiye'deki yüzde 10 hedefimize inşallah 2015 yılında ulaşmış olacağız.?

Bakan Taner Yıldız, Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da diğer bakanlarla birlikte Kayseri'ye geleceğini ve çok önemli projelerin temel atma törenlerine katılacağını da ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber