MR'ı çekilen hastanın çelik korsesi unutuldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2011 16:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

- Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde belindeki çelik korse çıkarılmadan MR'ı çekildiği iddia edilen aynı hastanede Döner Sermaye İşletme Müdürü olarak görev yapan Recep Özakbulak'ın (61), çekim sırasında çelik korsedeki milin kafasına saplanması sonucu yaralandığı öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, Elazığ'da trafik kazası geçiren 5 çocuk babası Özakbulak'ın buradaki tedavisi sırasında beline çelik korse takıldı. Daha sonra görev yaptığı D.Ü Tıp Fakültesi'nde MR'ı çekilmek istenen ve belindeki çelik korse çıkarılmadan cihaza alındığı iddia edilen Özakbulak'ın çekim sırasında korseden kopan metal millerden birinin kafatasına isabet ettikten sonra mıknatıs etkisi ile MR cihazına yapıştığı ileri sürüldü.

Özakbulak'ın kız kardeşi Perin Özakbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyi Özakbulak'ın 3 gün önce Diyarbakır-Elazığ karayolunda geçirdiği trafik kazasında çeşitli yerlerinden yaralandığını, bunun üzerine kaldırıldığı Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde ilk tedavisi yapıldıktan sonra beline çelik korse takıldığını söyledi.

Ağabeyinin D.Ü'deki bazı tanıdıklarının kendisini tedavi etmek istemeleri yönündeki talebin ardından üniversite hastanesine kontrol amacıyla geldiğini burada MR çekimine alındığını ifade eden Özakbulak, şöyle konuştu:

''Kuruluşundan bu yana üniversite hastanesinde görev yapan ağabeyime önce özel bir önem gösterdiler. Ancak tedavisi sırasında hastamıza refakat eden yakınlarımızdan MR'ı etkileyeceği belirtilerek zorla gözlükleri ve üzerlerindeki metal eşyalar çıkartılırken, ağabeyimin belinde metal parçaları olan korse, MR çekimi sırasında çıkartılmak istenmiş. Bu sırada yüksek bir çarpma sesi yükselmiş. Yakınlarımız yanına koştuğunda ağabeyimin korseden çıkan metal şişlerden birinin kafatasını delerek MR cihazına yapıştığını görmüşler. Kafatasında serçe parmağı kalınlığında bir delik oluşmuş. Kafasında kanama başladı. Biz bu olayda radyoloji bölümde görevli olanların hatası olduğunu düşünüyoruz. Beyin cerrahi servisinde filmi çekilen ağabeyimin beyin kanaması geçirdiği söylendi. Ameliyata alındı. Doktorlar şu anda gerekeni yapıyorlar ama bu bir ihmal.''

-''İnceleme başlattık''-

D.Ü Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konu ile ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Özakbulak'ın Elazığ'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını ifade eden Alan, ''Hasta MR sırasında rahatsızlandı. Normalde MR çekiminde çelik korsenin çıkarılması lazım. Metal parçalar MR cihazını bozar. Cihaza yapışır. MR cihazı metal parçaları mıknatıs gibi çeker. Hastalar üzerlerindeki metal parçalar çıkartıldıktan sonra MR çekimine alınır. İnceleme başlattık. Hastanın rahatsızlığı ondan mıdır. Başka bir şeyden midir? İnceleme devam ettiğinden bir şey söylemek için erken. Oradaki elemanlarımız da bizim en tecrübeli elemanlarımız. Öyle bir hata yapmaları çok zor görünüyor. İnceleme bittikten sonra gerekli açıklamayı yaparız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber