TSK, 116 köpek eğiticisi alacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2011 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da güvenlik güçlerine zarar vermek için araziye patlayıcı madde döşemeyi artırması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) harekete geçti. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda istihdam edilmek üzere, toplamda 10 bin 659 sözleşmeli er alınacak. Bu kadronun 116'sını ise köpek eğitmeni oluşturuyor. TSK narkotik, mayın bomba arama, devriye ve iz takip köpek timleri bulunuyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda istihdam edilmek üzere sözleşmeli er temin edilecek. Açıklamaya göre, sözleşmeli erler, en az ilköğretim mezunu veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlamış olacak. Ön başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla terhislerinin üzerinden üç yıldan fazla süre geçmemiş olanlar ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olanlar ve halen silâh altında bulunan adaylar arasından seçilecek.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda istihdam edilecek branşlar ise şöyle: Hafif zırhlı araç sürücüsü, hafif araç sürücüsü, hafif araç sürücüsü motorlu kar kızağı, aşçı, ekmek pişirici, elektrik ve güç kaynakları operatörü, bilgisayar işletmeni, sıhhiye hafif araç sürücüsü-şoför, sıhhiye elemanı, sıhhiye alanında bilgisayar işletmeni ve köpek eğiticisi.

Ön başvurular 7 Eylül 2011 tarihinde başladı, 21 Ekim 2011 saat 17.00'de bitecek. Sözleşmeli er ön başvuruları, internet üzerinden başvuru formunun doldurulması ile gerçekleştirilecek. Asıl başvurular ise istenen belgeler ile ikinci seçim aşamasına gelinmesi ve belgelerin teslim edilmesi ile yapılacak.

Müracaatlarda, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veya uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak, askerî öğrencilikten ilişiği kesilmemiş olmak, kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak, cezaları ertelenmiş, seçenek yaptırımlarından birisine çevrilmiş, genel ya da özel af kanunları kapsamına girmiş veya haklarında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa dahi" gibi şartlar aranıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber