Göz seğirmesini hafife almayın

Haber Giriş : 11 Eylül 2011 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Uzmanlara göre gözün sık sık seyirmesi, gizli astigmat, miyop veya hipermetropun habercisi olabilir. Eğer gözlük takıyorsanız seyirme, göz numaranızın arttığına da işaret edebilir.

Gözünüz sık sık seğiriyorsa aman dikkat !

Uzmanlar, uzun süren göz seğirmesinin hastalık belirtisi olabileceğini kaydediyor.

YETKİN ÖZGAN - GÖZ HASTALIKLARI UZMANI

"Bir kişide göz seğirmesi varsa ve 3-5 gün içinde düzeliyorsa çok sorun etmeyebiliriz. Ama 15 gün oldu hala geçmiyorsa öncelikle refraksiyon muayenesinin yani ayrıntılı bir göz muayenesinin mutlaka yapılması gerekir. Bir kişide refraksiyon kusuru varsa yani miyop, astigmat, hipermetrop varsa ve farkedilmiyorsa bu bize bir sinyal olabilir. Veya bir kişide refraksiyon kusuru var, gözlük kullanıyor ama numaraları değişmişse yine aynı şekilde sinyal verebilir."

Seğirme, eğer çocuklarda görülüyorsa, nedeni görme tembelliği olabilir.

"Ben muayene oldum, bir rahatsızlığım yok fakat yine de göz seğirmelerim durmuyor" diyorsanız uzmanlar bunun nedeni olabilecek faktörleri şöyle özetliyor.

YETKİN ÖZGAN - GÖZ HASTALIKLARI UZMANI

"Genellikle çok okuma, çok bilgisayar, klima kullanımı, uygun ışığın olmaması, uygun okuma ortamının olmaması gibi faktörlerden de olabilir. Nadiren de olsa göz kapaklarında iltihaplanma ya da göze yabancı bir maddenin girmesinde de görebiliyoruz."

Klima kullanımına da dikkat !

YETKİN ÖZGAN - GÖZ HASTALIKLARI UZMANI

"Gözyaşı film tabakası gözün yüzeyini kaplayarak gözün konforunu sağlar, saydamlığını sağlar, gözün rahatlığını sağlar. Uzun süren klima kullanımında gözyaşı film tabakasındaki kırılmalardan dolayı göz kuruyacağı için sürekli gözü açıp kapama, kırpma hareketi olacaktır. Dolayısıyla uzun süre klima kullanımı göz sağlığı için dikkat etmemiz gereken konulardan bir tanesidir."

Basit tedbirlerle göz sağlığını korumak mümkün.

YETKİN ÖZGAN - GÖZ HASTALIKLARI UZMANI

"Yapmamız gereken gözümüze çok yüklenmeyeceğiz.Yani gün içerisinde bilgisayarı çok kullanıyorsak en azından evde azaltacağız. Televizyonu azaltacağız. Ve okuyorsak da yumuşak tonlar, parlak ışıklar yerine yumuşak tonlu ışıklarda gözümüzü biraz dinlendireceğiz ki gözümüz artık bize yeterince ilerde faydalı olabilsin. Özellikle hafif nemlendirici kremler sürdükten sonra göz kapaklarını çok bastırmadan hafif ovalayarak masaj gözü dinlendirmekte faydalıdır"

TRT Haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber