Sağlıkçılar kendi görev alanlarında çalıştırılsın

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Eylül 2011 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüm Sağlık-Sen Laboratuvar Teknisyenlerinin Kan Alma Birimlerinde Görevlendirilmemesi için Sağlık Bakanlığı'na yazılı başvuruda bulundu.

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay ERÖZGÜN, Laboratuvar Teknisyenlerinin Laboratuvarlar yerine kan alma birimlerinde görevlendirilmesinin görev tanımına uygun olmayan hatalı bir uygulama olması nedeniyle Sağlık Bakanlığına yazılı başvuruda bulunarak bu uygulamadan vazgeçilmesini talep ettiklerini belirtti.

ERÖZGÜN, Sağlık Bakanlığına yaptıkları başvuruda; ?Yataklı Tedavi kurumları İşletme Yönetmeliğinin Laboratuvar Teknisyenlerinin Görev ve yetkileri başlıklı 140.maddesine atıf yaparak Laboratuvar teknisyenlerinin yapacağı işleri belirtti. Hastanelerde görev yapan; laboratuar Teknisyenlerinin genel olarak laboratuara gelen muayene materyalinin analize hazırlanması, muhafazası, laboratuarda kullanılan malzemelerin temizliği laboratuvar uzmanlarının hizmetle ilgili emirlerini yerine getirmesi; istisnai hallerde de gerekli görülen hastaların tahlil materyalini bizzat hasta yatağında iken almakla görevli olduklarını? ve başka yerlerde görevlendirilmemeleri gerektiğini açıkladı.

Laboratuvar Teknisyenlerinin kan alma görevinin gerekli görülen hastaların tahlil materyalinin bizzat hasta yatağında iken alınması konusunda sınırlı ve istisnai olduğunu belirten ERÖZGÜN, ?bu istisnai durum dikkate alınmaksızın, Hastane yöneticileri tarafından genel olarak kan alma biriminde görevlendirilmeleri usulsüzdür dedi.

ERÖZGÜN, Bu hatalı uygulamanın düzeltilmesi için daimi bir genelge ile konunun yanlış uygulamalardan kurtarılması ve gerekli düzenlemelerin yapılmasını Sağlık Bakanlığından sendika olarak talep ettiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber