Gazi Üniversitesindeki ülkücü çete çökertildi/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Eylül 2011 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gazi'deki ?yeniçeri çetesi'ne gözaltı

Gazi Üniversitesi'nde ülkücü öğrencilerden oluşan iki farklı çeteden 36 kişi gözaltına alındı. İşkenceden haraca değişik suçlara karışan çetenin üyelerinin ?yeniçeri' adıyla anıldığı belirtildi

ORTAÇ KOÇ Ankara

Ankara polisi, Gazi Üniversitesi'nde öğrenim gören ülkücü öğrencilerden oluşan iki farklı çeteye yönelik yaptığı operasyonda 28'i öğrenci 36 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin, küpe takan bir erkek öğrenciye okulun kazan dairesinde işkence yaptığı, oruç tutmayan öğrencileri darp ettiği, mini etek giyen kız öğrencileri tehdit ettiği belirlendi. Eski bir MHP'li milletvekilinden de haraç istediği tespit edilen çetenin, BDP Genel Merkezi'ne saldırı hazırlığı içinde olduğu saptandı. Çetelerde, örgüt liderlerinin ?reis?, diğer çete üyelerinin ise ?yeniçeri? olarak adlandırıldığı kaydedildi.

Polis, Gazi'de öğrenim gören ülkücü öğrencilerden oluşan ve aralarında husumet bulunan iki farklı çetenin varlığını tespit edince 8 aylık teknik ve fiziki takip yaptı.

Cephanelik gibi

Ankara'nın da aralarında bulunduğu 7 ildeki 30 farklı adrese, geçtiğimiz cuma şafak baskınları düzenleyen polis 36 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında örgüt lideri Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Necmi Yıldırım, yardımcıları Ahmet Y., Coşkun D., Şeref D., Sait B. ile diğer örgüt lideri Servet Turgut da bulunuyor.

Çete üyesi bazı öğrenciler ise tatil için gittikleri ailelerinin yanında gözaltına alındı. Aramalarda ele geçirilen silahlar küçük bir cephaneliği andırdı. 10 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet ruhsatsız tüfek, çok sayıda sallama tabir edilen bıçaklar, samuray kılıçları, elektro şok cihazları ve göz yaşartıcı spreyler ele geçirildi. Bir suikast silahı denilen ?Kanas? bulundu.

Casus kulaklıkla kopya

Baskınlarda ayrıca, ?casus kullaklık? olarak tabir edilen yakın mesafe kulak içi dinleme cihazı ve komiser apoletlerinin ele geçirilmesi dikkati çekti. Kulaklık ile sınavlarda kopya çekilip çekelmediği araştırılıyor.

İşkence gören mağdur öğrencinin kulak memesinin yırtıldığı ve elektro şok cihazıyla darp edildiği belirlendi. Zanlıların ayrıca, Ramazan ayında üniversitede oruç tutmayan öğrencileri darp ettikleri belirlendi. Çete üyelerinin oruç tutmadığı ve alkol aldıkları saptandı. Çetenin ayrıca, eski MHP Ankara Milletvekili Sedat Çevik'ten ?bağış? adı altında haraç istediği de belirlendi. Çevik'in, haraç vermemek için bir başka MHP'li milletvikilinden çeteyle arasında arabulucuk yapması için yardım istediği de belirlendi. Çetenin milletvekilinin araya girmesinin ardından Çevik'ten haraç almaktan vezgeçtiği kaydedildi.

Bir çete liderinin çete üyesine bir işyerinin basılması sonrasında telefonda, ?Elinize sağlık yeniçerilerim, gazanız mübarek olsun? dediği tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber