Yetiştirme yurtlarında kalan 264 çocuk üniversiteli oldu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2011 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, yetiştirme yurtlarında kalan çocuklardan 402'sinin bu sene üniversite sınavına girdiğini belirterek, 264'ünün bir yükseköğretim kurumuna yerleştirildiğini söyledi.

Fatma Şahin, yetiştirme yurtlarında kalan ve lisans yerleştirme sınavında başarı gösteren çocukları kabul etti. Şahin burada yaptığı konuşmada, bu sene 402 çocuğun üniversite sınavına girdiğini belirterek, bunlardan 264'ünün bir yükseköğretim kurumuna yerleştiğini ifade etti. Bu sayıyı önemsediklerini ancak yeterli bulmadıklarını kaydeden Şahin, "Şu anda bir yükseköğrenim kurumunda eğitim gören 458 gencimiz var. ? dedi. Geleceğin Türkiye'sini bu gençlerin inşa ettiğini kaydeden Şahin, ?Aralarında mühendisler, hukukçular ve siyasal bilgiler fakültesini kazanan çocuklarımız var. Biz sizlerle etle tırnak gibiyiz. Sevinciniz, sevincimizdir. Bundan sonraki süreçte de yanınızda olmak istiyoruz. Sizlerin rol model olmanızı, diğer arkadaşlarınıza örnek olmanızı istiyoruz." diye konuştu. Şahin, üniversiteyi kazanan öğrencilere harçların ödenmesi konusunda da yardımcı olduklarını dile getirdi.

Öğrenciler adına İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesini kazanan Dilan Alın ile Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliğini kazanan Metin Durdu bir konuşma yaptı. Dilan Alın, lisans yerleştirme sınavına hazırlık sürecinde devletin kendilerine her türlü imkanı sunduğunu belirterek başarısında emeği geçenlere teşekkür etti.

Metin Durdu ise, büyük bir aile olduklarını belirterek, "Bizler yaralı birer kuş gibiyiz fakat bütün olduğumuzda yaramız kalmıyor. Bugün burada bir aile olduğumuzu bir kez daha gördüm." şeklinde konuştu.

Bunun üzerine Bakan Şahin, hayatın bir sınav olduğunu dile getirerek, sınav zorlaştıkça insanın motivasyon ve inancının arttığını bunun da fırsata dönüştürülmesi gerektiğini söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber