Topbaş, ilk ders günü önlemlerini açıkladı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2011 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 19 Eylül'de okulların açılmasına dönük aldıkları önlemleri anlattı.

İran'ın İsfahan Belediye Meclisi Başkanı Abbas Hajrasouliha'ı kabulünün ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Topbaş, önceki yıllarda aldıkları ve iyi sonuç veren önlemleri bu yıl da gerçekleştireceklerini söyledi. İstanbulluların önceki yıllar gibi duyarlı olacaklarına inandığını söyleyen Topbaş, toplu taşıma seferlerinin arttırılacağını ve gün ortasına kadar toplu taşımanın ücretsiz olacağını sözlerine ekledi. Okul çevrelerinde İSPARK'larında ücretsiz olacağını da açıklayan Topbaş, "Sabah erken saatler hem de akşam dönüşü olsun İstanbulluların hassasiyet göstermesiyle bir sıkıntı yaşanmayacaktır" şeklinde konuştu.

SU ALAMAYAN MAHALLE

Avcılar Yeşilkent mahallesinde vatandaşların su alamadığına yönelik basında çıkan haberlere de değinen Topbaş, imarsız alanlara yapılaşma izni veren yerel belediyeleri suçladı. Bölgenin planlarda fuar alanı olarak görüldüğünü ve bu yüzden alt yapı çalışması yapılmadığını söyleyen Topbaş, "İSKİ buraya yatırım yapamıyordu. Planlarda değişikliği yaptık. Plansız yerleşimler olduğu için alt yapı düşünülmemiş. Yasal altlığını hazırlamak zorundayız. İnsanımızın olduğu her yere hizmet götürmek zorundayız " şeklinde konuştu. Bölgeye su ulaştırmak için İSKİ'nin alt yapı çalışmasını başlattığını fotoğraflarla gösteren Topbaş, " İlçe belediyeleri geçmişte bu plansız yerleşimlere müsade ettikleri için bu sıkıntılar yaşanıyor. Başından planlı olsaydı. Bunlar promlem değildi" diye konuştu.

İSTANBUL İSFAHANLA KARDEŞ PROTOKOLÜ İMZALAYACAK

Hajrasouliha, İran İstanbul Başkonsolosu Mahmoud Heidari ve beraberindeki heyeti makamında ağırlayan Topbaş, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, heyetle İstanbul ve İsfahan arasında, hazırlıklarını yaptıkları "Kardeşlik Protokolü"nü görüştüklerini, bu sürede belediyenin başta ulaşım olmak üzere çalışmalarını takip ettiklerini söyledi. Hajrasouliha da İsfahan ile İstanbul'un kardeş şehir ilan edildiğini belirterek, 2 şehrin her alanda ortak çalışmaya devam edeceğini, İstanbul'un Kültür Haftası'nı İsfahan'a taşımayı önerdiklerini ve Topbaş'ın olumlu baktığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber