Üstlerini aratmayan avukatlar ile güvenlik görevlileri arasında arbede/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2011 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Adalet Sarayı'na üstlerini aratmadan girmek isteyen avukatlar ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Çağdaş Hukukçular Derneği'ne üye yaklaşık 50 avukat, protesto gösterisi yaptı. Avukatların üstlerinin aranmasına tepki gösteren grup, önce bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından B kapısından üstlerini aratmadan içeri girmeye çalışan grup üyeleri ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı.

Üstlerini aratmadan içeri giren avukatlar, "Güvenlik dışarı, adalet içeri" diye slogan attı. Arbede sırasında yaşanan itişme nedeniyle bazı güvenlik görevlileri zor anlar yaşadı. Güvenlik görevlileri basının görüntü almasını engellemeye çalıştı.

Saat 13.00'da başlayan eylem yaklaşık 45 dakika sürdü. Grup daha sonra eylemlerini sonlandırdı.

KANUNSUZ ARAMA, AVUKATLARA YÖNELİK KAPSAMLI SALDIRI

Avukatlar uygulamayı önce alkışlar ardından da bir basın açıklamasıyla protesto etti. Basın açıklamasını Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay yaptı. Tanay, "Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi açıldığı tarihten itibaren avukatlara yönelik dayatmaların ve saldırıların merkezi haline gelmiş durumdadır. Avukatların kanunsuz aramaya tabii tutulması, Baro'nun kendi meslektaşlarına yönelik hizmetlerinin engellenmesiyle başlayan dayatmalara, avukatlara yönelik kapsamlı saldırının bir parçasıdır. Keza, bugün avukatlar duruşma salonlarında, hapishanelerde, emniyet müdürlüklerinde türlü saldırıların ve hakaretlerin muhatabı olmaktadır " dedi.

AVUKATI ADLİYEYE SOKMAYAN ANLAYIŞ

Tanay ayrıca, " İstanbul'da siyasal iktidarın avukatları yargı ve adliye dışına atma anlayışı durum tespitinden öte kelimenin gerçek anlamıyla dışarı atmaya dönüşmüş durumdadır. Adliyeye avukatı sokmayan anlayış, Avrupa'nın en büyük adliyesine Çevik Kuvvet'i sokacak kadar pervasızlaşmıştır " vurgusu yapıldı.

Açıklamada 12 Eylül günün de aynı durumun yaşandığına dikkat çekilerek, " Avukatlar yine bir 12 Eylül'de saldırıya maruz bırakılmış ve darp edilmişlerdir " denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber