Sağlıkçılardan siyah çelenk/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2011 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi üyeleri, Valilikten muayenehane kapatma yetkisi alan İl Sağlık Müdürlüğü'nün bunu hekimlere baskı unsuru olarak kullandığını ileri sürdü, üzerinde "Bu kurumda mobbing var" yazılı siyah çelenkle protesto etti. Müdürlük önündeki eylemde SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atanur, "Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarına ve hekimlere karşı hukuk tanımaz ve hürmetsiz tutumunu kınıyoruz" dedi.Bir grup SES üyesi ile birlikte İl Sağlık Müdürlüğü önüne gelen Şube Başkanı Dr. Veli Atanur, sağlık çalışanları ve hekimlerin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi. Dr. Atanur, Başbakan Recep Tayyip erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın her fırsatta sağlık çalışanlarını ve hekimleri halkın gözünden düşürme çabasında olduğunu öne sürdü, "Bunda asıl amaç, özel hastane zincirlerinde, özelleştirilmiş sağlık sisteminde, para babalarının, ihtiyaçlar doğrultusunda hekimleri ucuz işgücü olarak çalıştırmalarıdır. Bugün devlet hastanelerinde birçok hizmeti taşeronlaştırma yoluyla özel şirketlere devreden ve bütün kamu kurumları arasında en çok taşeron çalıştıran Sağlık Bakanlığı'dır. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) içinde gizledikleri maddelerle uygulamaya konulan tam gün düzenlemesini sadece muayenehanede çalışıp çalışmamaya indirgemek sağlıktaki ticaretleştirmenin ve piyasalaştırmanın üstünü kapatmaktır. Sorun hastayı muayenehaneye yönlendirmek ise Sağlık Bakanı Recep Akdağ üniversitede bulunduğu dönemde çalıştırdığı muayenehanedeki deneyimlerini kamuoyu ile neden paylaşmıyor" diye konuştu.

"ANGUS YERİNE Mİ KONULUYORUZ"

Son günlerde Türkiye'de hekim sayısının yetersizliğinin, hekim ithal edilmesi söylemlerinin yeniden dillendirilmeye başlandığını belirten Dr. Atanur, "Ne dersiniz hekim ve sağlık çalışanlarının emeğini ucuzlatmak adına hepimizi `angus' yerine mi koyuyorlar? Ama bizler biliyoruz ki, taşeronlaştırılan Sağlık Bakanlığının bağlı bulunduğu AKP iktidarının sağlık alanındaki yıkıcı, bozguncu bu uygulamaları asılında halkın sağlık hakkına, çalışanların iş ve gelecek güvencesine yönelik kapsamlı bir saldırıdır. Sağlık Bakanlığı'nın sağlık çalışanlarına ve hekimlere karşı hukuk tanımaz ve hürmetsiz tutumunu kınıyoruz" dedi.

Öüe yandan Türk Tabipleri Birliği Onur Kurulu Üyesi Opr. Dr. Fatih Sürenkök de muayenehanesi olan hekimlere yönelik olarak İl Sağlık Müdürlüğü'nün "saygısız, onur kırıcı tutum" içinde olduğunu öne sürdü. Valilikten yetki alındığının ertesi günü kamuda çalışan, muayenehanesi olan tüm hekimlerin muayenehanelerinin basındığını belirten Sürenkök, "Ne yazık ki bunu yapan bizim meslektaşlarımızdır. Bizi karşı karşıya getirmek istiyorlar. Bakanlık, İl Sağlık Müdürülüğü makamları geçicidir. Bir gün onlar da emekli olup asıl mesleklerine, hekimlerin arasına dönecekler. Bu tavırlarını kınıyorum" diye konuştu.

Açıklamanın ardından üzerinde "Bu kurumda mobbing var" yazılı siyah çelenk İzmir İl Sağlık Müdürlüğü önüne bırakıldı. Grup daha sonra Müdürlük önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber