Pasaport tahrif etti, Bakan Bağış'a Müşavir oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Eylül 2011 09:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdür Yardımcısı iken iptal edilen bir yurtdışı gezisine ?gitmiş gibi? harcırah aldığı ortaya çıkan ve bu durum ortaya çıktığı zaman pasaporta sahte yurda giriş-çıkış damgası yaptırdığı saptanınca 2009'da TBMM'den uzaklaştırılan Selçuk Bayraktaroğlu, Avrupa Birliği Bakanlığı Müşavirliği'ne atandı.

MANSUR ÇELİK Ankara

Bayraktaroğlu, 7 Eylül 2011'de Resmi Gazete'de yayımlanan üçlü kararname ile AB Bakanlık Müşavirliği'ne atandı. Ancak bu atama 2009'da Toptan'ın TBMM Başkanlığı döneminde yaşanan bir usulsüzlüğü de akıllara getirdi.

Bayraktaroğlu'nun, 2009'da TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Müdür Yardımcısı iken iptal edilen bir dış geziye gitmiş gibi harcırah aldığı haberleri basına yansımıştı. İnce de Toptan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde konuyu gündeme getirmişti. Milletvekilleriyle birlikte Brüksel'e gitmek üzere işlemleri yaptıran Bayraktaroğlu, Avrupa Parlamentosu seçimleri nedeniyle muhatap bulunamayacağı gerekçesiyle milletvekillerinin iptal etmesine karşın bu geziye gitmiş gibi göstererek Meclis'ten harcırah almıştı.

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil'in, 8 Nisan 2009 tarihli önergeye yanıtında, ?Bayraktaroğlu'na yurtdışı geçici görev yolluğu ve avans olarak ödeme yapıldığı, e-posta mesajları ve telefon görüşmelerinde toplantı mahallinde olduğu izlenimi verdiği? belirtilmişti. Pakdil, yanıtında dolaylı olarak Bayraktaroğlu'nun pasaportu tahrif ettiğini ima ederek şu bilgileri vermişti: ?Konu İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sorulmuş ve ilgilinin 9-12 Mart 2009 tarihlerinde yurtdışına çıkmadığı öğrenilmiştir..?

Maaşı 4 bin 500 lirayı bulabilir

Bayraktaroğlu, 1. derece kadrolu +3600 ek göstergeli bakanlık müşavirliğine atandığı için maaşının en az 3 bin 500 TL olacağı bu rakamın harcırah ve tazminatlarla birlikte 4 bin 500'yi bulacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber