Evde bakım hizmeti alan vatandaşların diş tedavisi de yapılıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2011 23:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da sosyoekonomik yönden yoksun yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların evde bakım hizmetlerine diş tedavisi de eklendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma kapsamında 2 bine yakın kişiye evde bakım ve sağlık hizmeti veriliyor.

Muayene edilen hastaların tıbbi tedavileri ve sosyal bakımları yapılıyor. Çalışma kapsamında ayrıca sertifikalı bakım elemanları tarafından yaşlı ve engellilerin kişisel bakımları, yemek, ev temizlikleri ve alışverişleri yapılıyor, faturaları ödeniyor, hastane işlemleri, tedavilerinin periyodik takibi gerçekleştiriliyor. Hasta, engelli ve yaşlı vatandaşlara evlerinde diş hekimliği hizmeti de veriliyor. Bu kapsamda doktor tarafından genel muayenesi yapılan hastanın diş doktoru tarafından diş sağlığı kontrolü yapılıyor. Diş taşı temizliği, dolgu gibi tedaviler evde yapılırken, daha komplike işlemlerde hasta sağlık kuruluşlarına ulaştırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yakın zamanda temin edilecek taşınabilir diş üniteleri ile evde yatalak durumdaki engelli ve yaşlı hastaların diş çekimi, protez gibi uygulamalarının evde yapılabileceğini kaydetti.

Öte yandan evde diş hekimliği hizmeti kapsamında 3 haftada 130 vatandaş evlerinde muayene edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber