KESK üyelerinden sendika yasası protestosu/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2011 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyoğlu'nda Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, Kamu Görevlileri Sendikalar Kanunu taslağında taleplerinin dikkate alınmadığı gerekçesiyle eylem yaptı. Taksim meydanında basın açıklaması yapan grup, kanun taslağındaki yasal düzenlemeleri kabul etmeyeceklerini açıkladı.

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 50 kişilik grup, Taksim meydanında toplandı. ?Sahte sendika yasası değil grevli toplu sözleşmeli ve örgütlenme özgürlüğümüzü tanıyan bir yasa istiyoruz' yazılı pankart açan grup adına basın açıklamasını KESK İstanbul Şubeler Platformu dönem sözcüsü Ersoy Adıgüzel yaptı.

Konfederasyonları KESK'in Kamu Görevlileri Sendikalar Kanunu taslağını görüşmek üzere hükümetin çağrısı ile yapılan üçlü danışma kurulu ve diğer komisyon toplantılarına katılarak kamu emekçilerinin taleplerini ve beklentilerini dile getirdiklerini, yasaya ilişkin öneri ve değerlendirmeler yaptıklarını belirten Adıgüzel, buna karşılık yetkililerin grev konusunun gündemlerinde olmadığını, zorlandıklarında da iş güvencesini pazarlık konusu yaparak aba altından sopa gösterdiklerini öne sürdü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı ve konfederasyonlara gönderilen yasa taslağı incelendiğinde KESK'in öneri ve taleplerinin büyük bölümünün dikkate alınmadığını belirten Adıgüzel, ?4688 sayılı yasanın özünün korunduğu ve hatta daha geri düzenlemelerin yapılmak istendiği görülmüştür. Sahte sendika yasasının çıkmaması , geri çekilmesi ve grevli, TİS'li özgürlükçü bir yasanın çıkarılması için mücadeleden vazgeçmeyen KESK, bu aldatmacayı da kabul itmeyecektir.? dedi.

Kabul etmeme gerekçelerini anlatan Adıgüzel konuşmasının konuşunda şöyle konuştu: ?Emekçilerle alay etmek anlamına gelen böylesi bir yasal düzenlemeyi kabul etmeyeceğiz. Kazanılmış haklarımızdan, demokratik taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Haklarımızı hükümetin insafına bırakmayacağız.?

?Toplu sözleşme hakkımız grev silahımız', ?Sahte sendika yasasına hayır', ?Grev hakkımız engellenemez', ?AKP elini sendikamdan çek', ?Savaşa değil emekçiye bütçe' şeklinde sloganlar atan grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber