Yanlış teşhis iddiasına soruşturma/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Eylül 2011 14:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde 40 yaşındaki Birgül Gözütok, şiddetli karın ağrısı şikayeti ile gittiği Bodrum Devlet Hastanesi ve özel bir tıp merkezinde kendisine yanlış teşhis konulduğunu ileri sürdü. Apandistinin patladığından habersiz dört gün acı içinde kıvrandığını belirten Gözütok, İl Sağlık Müdürlüğü ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.Bodrum Gündoğan Beldesi'nde yaşayan evli ve iki çocuk annesi Birgül Gözütok (40) geçen Çarşamba evinde rahatsızlandı. Şiddetli karın ağrısı çeken Gözütok yakınları tarafından Bodrum Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İdrar yollarında iltihap teşhisi konulan ve ilaç yazılıp, karnını sıcak tutması istenen Gözütok, evine gönderildi. Ağrılarının geçmemesi üzerine Gözütok, üç gün sonra bu defa özel bir tıp merkezine başvurdu. Burada da aynı teşhis konulup, ilaçları kullandıktan sonra tekrar kontrole gelmesi istendi.

HAYAT KURTARAN ZİYARET

İşadamı Serhat Ilıcak, villasında yaz aylarında aşçı olarak çalışan Gözütok'un rahatsızlığı nedeniyle işe gelemeyeceğini öğrendi. Bunun üzerine Ilıcak, Gözütok'a "geçmiş olsun" dileğinde bulunmak için evine gitti. Ilıcak, Gözütok'un perişan halde olduğunu, acı içinde kıvrandığını görünce otomobiliyle Universal Hospital Bodrum'a götürdü. Buradaki tahlil ve kontrollerde, Gözütok'un apandistinin patladığı, zamanında müdahale edilmediği için karın boşluğunda ihtilaplanma ve bağırsaklarında şişlik meydana geldiği belirlenerek, acil olarak ameliyata alındı.

Gözütok'un ameliyatının başarılı geçtiğini, bir kaç gün müşahade altında tuttuktan sonra taburcu edeceklerini belirten Op. Dr. Birol Esen, "Biraz daha geç kalınsa hasta ölebilirdi. Apadisti delinmiş, geniş bir apse oluşmuştu. Bu durum diğer organları da etkilemeye başlamıştı. Apandisti büyümüştü. Karın boşluğunu temizledik. Apadisti diktik" dedi.

Birgül Gözütok, ölümden döndüğünü belirtip, "Yanlış teşhis koyan devlet hastanesi ve özel tıp kliniğindeki her iki doktor hakkında belgelerimle birlikte Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ve savcılığa suç duyurusunda bulundum. İnsan sağlığı ile bu kadar sorumsuzca oynanmaz. İki saat daha gecikseydim şu an hayatta olmayacaktım. Yaşadıklarımı başkalarını da yaşamaması için sorumluların bir an önce cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Sencer, olayın duyulmasının hemen ardından gerekli personeli görevlendirerek çok yönlü soruşturma başlattığını bildirdi. Sencer, "Halk sağlığı ile oynanmasına müsaade etmeyiz. Hata neredeyse bulunur, gereken yapılır. Ancak soruşturma aşamasında kimseyi veya herhangi bir kurumu suçlamak doğru olmaz" dedi.

Gözütok'a yanlış teşhis konulduğu ileri sürülen Bodrum Devlet Hastanesi ile özel tıp merkezi yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber