Bakan Hayati Yazıcı, verdiği bu sözü hatırlıyor mu?

Seçimler öncesinde, Devlet Personel Başkanlığından sorumlu bakan olan Sayın Hayati Yazıcı, 19 Nisan 2011'de, Memur-Sen'i ziyareti sırasında "4/C'lilere aile yardımı ve çocuk yardımı ödenmesi için Bakanlar Kurulu Kararı hazırlandığını" açıklamıştı. Bu açıklamanın üzerinden 5 ay geçmiş olmasına rağmen hala aile yardımı ödeneği için Bakanlar Kurulu Kararı çıkmamıştır. Tüm kamu personeli aile yardımı ödeneği alırken sadece 4/C'liler bu ödenekten mahrum durumdadır. Maaşları zaten az olan 4/C'liler, okullar açılmadan önce, aile yardım ödeneği sözünün hayata geçirilmesini bekliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Eylül 2011 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu İktisadi Teşebbüslerinde işçi olarak çalışan elektrik teknisyeni, teknikeri, harita teknikeri, mühendis, bilgisayar programcısı gibi bir çok teknik personel, özelleştirme sonrasında diğer kamu kurumlarına 4/C'li olarak atanmıştır. Ancak kamu kurumlarının teknik personel ihtiyacı bulunmasına rağmen, bu personel kaloriferci, hademe, temizliçi gibi işlerle görevlendirilmiştir.

Ak Parti iktidarı öncesinde bu kişiler işsiz kalmakta iken, hükümetin tasarrufu doğrultusunda işsiz kalan bu personel 4/C'li statüsünde istihdam edilmeye başlanmıştır. Ancak bu statüdeki istihdamda; hem ücretlerde önemli bir düşüş oluşmakta, hem de görev olarak kişinin mesleki formasyonundan yararlanılmamaktadır. Ve ne yazıkki geçtiğimiz yıllarda yaşanan TEKEL eylemlerindeki ideolojik görüntüler dolaysıyla da, sorunun çözümüne kimse yanaşmamaktadır. Oysaki bu statüde istihdam edilen personelin de çalışma şartlarının iyileştirilmesi çok iyi olacaktır.

Diğer taraftan, önümüzdeki hafta okullar açılacak. Zaten 4/C'li oldukları için, eski işçi maaşlarına göre ücretleri düşmüş olan bu kişiler aylardır aile yardımı ödeneği konusunda ayladır müjdeli bir açıklama bekliyorlar.

Bu hususu, yetkililerin dikkatine, özellikle de açıklamayı yapmış olan Sayın Hayati Yazıcı'nın dikkatine sunuyoruz...


İŞTE HAYATI YAZICI'NIN VERDİĞİ SÖZ/ 19 NİSAN 2011

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,

"4-C'li kamu çalışanlarının da bu haktan faydalanabilmesi için sürekli girişimlerde bulunduk. Biz, kamu çalışanları lehine bu kazanımları elde etmek için mücadele ederken ve mutabakat metnine imza atarken, diğer konfederasyonlardan birisi masaya hiç oturmamış, öteki ise masadan kaçmıştı. Başbakan ve bakanlara yaptığımız ziyaretlerde gündeme taşıdık. En son da 4. Olağan Genel Kurulumuz'da, Sayın Başbakan'a hitaben kürsüden ve daha sonra yaptığımız bire bir görüşmemizde bu çağrımızı tekrarladık. Bugün ziyaretimize gelen Devlet Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı, 4-C'li kamu çalışanlarını sevindirecek müjdeyi verdi. Sayın Başbakanımız ve Bakanımıza kamu çalışanları adına teşekkür ediyorum. " dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber