Okul alışverişi hız kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2011 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, 2011-2012 eğitim öğretim sezonu öncesi, kırtasiye ürünleri satış noktalarında yoğunluk dikkati çekiyor.Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda kırtasiye ürünleri satışının yoğun olarak yapıldığı bölgelerde veliler ve çocuklar, ellerindeki listelerle mağazaları dolaşıyor.

Başta kalem, defter, silgi ve çanta olmak üzere birçok üründe mağazalar arası kalite ve fiyat karşılaştırması yapan veliler, özellikle toptan satışın yapıldığı mağazaları tercih ediyor.

Kemeraltı'ndaki bir kırtasiye mağazasının satış sorumlusu Cemile Kiracı, ana sınıflarının açılmasıyla geçen hafta başlayan yoğunluğun bugünlerde en yüksek noktaya ulaştığını, okullar açıldıktan sonraki ilk 1 ayda da bu yoğunluğun devam etmesini beklediklerini söyledi.

Geçmişte okul alışverişinin merkezinin Kemeraltı olduğunu, ancak son yıllarda sayıları hızla artan alışveriş mağazaları ve büyük marketlerin ucuz kırtasiye ürünü satması nedeniyle çarşıda eski yoğunluğun gözlenemediğini dile getiren Kiracı, yine de bu yıl geçen seneye göre daha canlı bir alışverişin bulunduğunu anlattı.

-ÖĞRETMENİN İSTEDİĞİ MARKA-

Velilerin öğretmenler tarafından istenen markaları talep ettiğini, aynı kalitede olsa bile başka markaları almak istemediğini kaydeden Kiracı, son dönemde bazı ürünlerin kanserojen hammaddelerden yapıldığına ilişkin haberlerin de alışverişte en çok sorulan sorular arasına girdiğini belirtti.

Kiracı, ''Veliler, raflardaki ürünleri incelediğinde ilk baktığı yer nerede üretildiği bilgisi. Kamuoyunda yanlış bir algılama ve genelleme oluştu. Bu süreçte Türk malı ürünlerin satışında büyük artış olduğunu söyleyebiliriz'' dedi.

Fiyatlarda geçen yıla göre bir artış olmadığını, bazı ürün gruplarında indirimlerin de yaşandığını söyleyen Kiracı, kırtasiye ürünlerinde fiyatlardan şikayet eden veliye çok rastlamadıklarını söyledi.

-''SATIŞLARDAN MEMNUNUZ''-

Çarşıda yoğun satışı bulunan başka bir kırtasiye işletmesinin sahibi İbrahim Topçuoğlu ise satışların önceki yıllara önemli oranda arttığını söyledi.Bu artışta marketlerde satılan ürünlere karşı oluşan tepkinin etkili olduğunu savunan Topçuoğlu, ''Veliler için artık herşey fiyat değil. Biz de mağazamızda üzerinde kalite belgesi işareti bulunmayan malları satmamaya çalışıyoruz'' dedi.

Kemeraltı Çarşısı'nda okul giysisi satışlarında da hareketlilik yaşanıyor. Giyim firmaları giysilerdeki standardın kaldırılmaya başlaması ve okulların farklı giyim tercihlerinin velileri zorladığını belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber