Kılıçdaroğluna, burası Meclis değil, işçilerin sorunlarını dile getirin diye tepki gösterdiler/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2011 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİT ile PKK görüşmesine ilişkin ses kaydıyla ilgili konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ?Niye görüştünüz demiyoruz, halka niye yalan söylediniz diyoruz? dedi.

CHP Genel Başkanı Petrol-İş Sendikası'nın 26. Olağan Genel Kurulu'nda bir konuşma yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu, işçilerin, ''Susma, sustukça sıra sana gelecek'' sloganını sık sık tekrarladığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu, ''Sizin sloganınızı size hatırlatırken, eğer birlik olamıyorsanız, güç olamıyorsanız, kendi çıkarlarınızı savunamıyorsanız ve bölünüyorsanız birileri gelir sizi parçalar. Sendikacılık... Hangi sendikacılık arkadaşlar? Sırtını iktidara dayamış kamu bankalarından kredi alan bir sendika anlayışı mı, işçilerin hakkını sonuna kadar savunan sendikacılık anlayışı mı? Emeğin hakkını savunuyoruz. CHP'nin varlık nedenlerinden biri budur; emeğin hakkını savunmak'' dedi.

Yakasına ''sendikalı ol'' rozeti de takan Kemal Kılıçdaroğlu, taşeronlaşmayı eleştirdi.

Taşeronlaşmanın hem demokratikleşmenin hem de sendikalaşmanın önünde önemli bir engel olduğunu da belirten Kılıçdaroğlu, taşeronlaşmayı kendilerinin kaldıracağını savundu.

?DENİZ GEZMİŞ İÇİN DE GEÇERLİ'

Adnan Menderes ve bakanlarının idam edilişinin 50. yılı olduğunu da anımsatan Kılıçdaroğlu, ?Toplumun hemen hemen tüm kesimleri, o idamların yanlış olduğunu söylüyor. Rahmetli İsmet İnönü, dönemin başkanına bir mektup yazar, 'Bu idamları yapmayın, doğru değil' diye. Ama idamlar gerçekleşti'' dedi.

Siyasal idamların hiçbir zaman doğru olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Aynı şey Deniz Gezmiş ve arkadaşları için de geçerlidir'' diye konuştu

?NİYE YALAN SÖYLEDİNİZ?'

Muhalefetin önemine de değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''İktidar, her ülkede vardır. Faşist yönetimlerde de iktidar vardır, demokrasilerde de iktidar vardır. Ama, muhalefet, sadece demokrasilerde vardır. Muhalefetin temel işlevi, iktidar partisini eleştirmektir. Terör tırmanıyor. Bir şey söyleyeceğiz. 'Bir dakika' diyorlar. 'Muhalefet terörü azdırdı, konuşmayacaksın' diyorlar.

Gidersiniz terör örgütüyle pazarlık yaparsınız... Siz pazarlık yapıyorsunuz diyoruz, 'Bunu söyleyenler şerefsizdir, bunu ispat edemeyenler şerefsizdir' diye en ağır hakaretlerle karşı karşıya kalıyoruz. Biz, onlara, 'Niye görüştünüz' demiyoruz. 'Niye halka yalan söylediniz' diyoruz. Bir siyasetçinin temel görevi halka doğru söylemek değil midir?''

?ADAM GİBİ ÖZÜR DİLE'

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine bu konuda hakaret edildiğini savunarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik olarak, ''Elini vicdanına koy. Bana değil, halka yalan söylediğin için senin bu millete özür borcun var. Çık adam gibi bu milletten özür dile'' dedi.

?GAZZE'YE SAVAŞ FİLOSU GÖNDERECEK MİSİN?'

Mavi Marmara gemisinde 9 kişinin hunharca öldürüldüğünü de ifade eden Kılıçdaroğlu, bu konuda hazırlanan BM'nin raporuna işaret etti.

Kılıçdaroğlu, BM'nin bu konudaki raporunun çıktığını anımsatarak, 'Rapor çıktı 'Gazze ablukası meşrudur' denildi. İsrail'in eline hiç kimsenin eline veremeyeceği avantajı, bu hükümet getirdi verdi'' iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''(Biz gerekirse Gazze'ye yardım gemileriyle beraber savaş gemilerini de göndereceğiz) dedi. Gönderirseniz seni alnından çıkar öperim dedim. Hadi gönder bakayım. Hemen çark. 'Senin dudakların kirli, benim alnım temiz'. Sen bırak onları. Sen Gazze'ye savaş filosu gönderecek misin, göndermeyecek misin? Adam gibi adam ol, benim soruma adam gibi yanıt ver.''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ''Bir garip durum daha. Başbakan Suriye'ye gitti, vizeyi kaldırdı, Suriye sokaklarında gezdiler. Aradan 1 ay geçmedi. Birden bire kıyamet koptu'' dedi.

'MASKENİ İNDİRECEĞİM'

Kendisinin, ''işçi, emekli, memur, emekli ve işverenlerin avukatı olduğunu'' dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Sen, Batı'nın egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronluğunu yapıyorsun. Ben, senin maskeni indirmek zorundayım. İndireceğim ve o maskeyi bütün millet görecek. Bütün bu gürültünün arkasında ne var biliyor musunuz? Sessiz sedasız İsrail kalkanını getirdiler, Malatya'ya konuşlandırdılar. Şimdi kim İsrail'in avukatı?...'' diye konuştu.

DELEGEYİ SUSTURAN YANIT

Bu sırada bir delege ''Burası Meclis değil, işçilerin sorunlarını dile getirin'' diye tepki gösterdi.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, ''Siyasetçiyi çağırmayacaksınız o zaman, çağırıyorsanız onu dinleyeceksiniz. Onlar da gelsinler buraya, onlar da konuşsunlar'' dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına kaldığı yerden devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber