Sayın Görmez, en küçük bir hakkımız var ise helal etmiyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığının teşkilat kanunu bugün değişti. İki haksızlık birden yapıldı. Birincisi herhangi bir kıstasa tabi tutulmadan alınmış fahri Kur'an kursu öğreticileri bir kez daha kadrolu yapıldı. Öyleki yeterlik belgesi olmadan çalıştırılanlar bile bu haktan yararlanabilecek. İkincisi ise, KPSS'ye giren ve atama bekleyen binlerce aday var iken, Diyanet İşleri Başkanlığı 1000 adet sözleşmeli imam hatip ve Kur'an Kursu Öğreticisi pozisyonuna kendisinin yapacağı sınavla personel atayacak. Bu uygulamadan yararlanacak olanlar yapılan mevzuat düzenlemesini olumlayacaktır. Ancak KPSS puanına göre atama yapılmasını bekleyen ve aynı şartlarda çalışan diğer meslek mensupları adına Sayın Görmez ve bu işe vesile olanlara hakkımızı helal etmiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Eylül 2011 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 Ağustos 2011 tarihinde Sayın Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e seslenmiştik. Nakillerde hizmet puanı getirmesini ve torpili bitirmesini istemiştik. Sayın Görmez, bilgilendirme yapıp, "biz de bu durumdan rahatsısız, nakil talepleri bana da geliyor, ben politika üretmem gerekirken nakil talepleri ile uğraşıyorum. Dolaysıyal bunu bitireceğiz, böyle bir proje yürütüyoruz.. şu vakitte yürürlüğe girecek" demedi. Demekki kendisi de hak yiyerek, başkasının hakkına tecavüz ederek işleyen sistem de bir sorun görmüyor. 6400 ek gösterge alıp, Genel müdürlük makamını yürüten İnsan Kaynakları Genel Müdürü de bir sorun görmemiş olmalıki, O da hiçbir açıklama göndermedi.

Ancak, nakillerdeki torpili bitirmelerini beklediğimiz Diyanet İşleri Başkanlığı bugün, fahri yani gönüllü olarak çalışan veya ek ders ücreti çalışan Kur'an Kursu öğreticilerine bir kez daha kadro verdi. (İlk kadro verilmesi 2010 yılında olmuştu)

Ek ders ücreti ile çalıştırılan binlerce öğretmen adayına verilmeyen bu hak Diyanet personeline verildi. Onların ne ayrıcalığı var? Kur'an Kursu öğreticileri güneşin çocuğu da, öğretmenler toprağın çocuğu mudur...

Daha iki hafta önce belediye sözleşlmelilerinin KPSS ile atanmadığı için kadro alamayacağını belirten Başbakan Müsteşar yardımcısı, erdemlik adına, bir işaret fişeği çakar mı acaba, şimdi istifa eder mi? Bizim böyle erdemli bürokratlarımız var mıdır?

Milyonlarca aday KPSS'ye girip memur olmak istemektedir. Yine binlerce lisans veya önlisans ilahiyat ve imam hatip lisesi mezunu kadroya atanmak için KPSS'ye girmeyi beklerken; KPSS'yi devre dışı bırakıp müftülerin insiyatifi ile alınacak olan 1000 kadroya kimlerin yakını atanacaktır? Bu 1000 ballı aday kimdir? Kaçı Sayın Görmez'in referansı ile atanacaktır?

Sayın Görmez, kürsülerden Hz. Ömer'in adaletini anlatırken, bu uygulamalardan hiç rahatsız olmamakta dır?

Şuan için belki kimsenin yapabileceği bir şey yoktur. Yapabileceğimiz sadece manevi bir tavır almaktır. Azıcık bir hakkımız varsa, helal etmiyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber