Başbakan yeni anayasa için siyasi parti liderleriyle görüşecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2011 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, kullanılan anayasanın darbe döneminden kaldığını ve yamalı bir bohçaya döndüğünü belirterek, Ekim ayında Başbakan'ın yeni anaysa yapılması konusunda siyasi parti liderleriyle bir araya geleceğini söyledi. Kuzu, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) meclise gelmemesine de anlam veremediğini vurgulayarak, BDP'nin hiçbir zaman bir siyasi parti olmadığını aktardı.

Kayseri'de bazı ziyaretlerde bulunan Burhan Kuzu, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni bir anayasanın bir an önce yapılması gerektiğine dikkat çeken Kuzu, bu konuda yeni yasama dönemi açıldığında Başbakan'ın yeni anaysa yapılması konusunda siyasi parti liderleriyle bir araya geleceğini söyledi. Kuzu, şöyle konuştu: "Anayasa çalışmaları tabi bugünün konusu değil, çok eskiden beri bu var. 1982 yasasıdır ve askeri darbe anayasasıdır. İçinde darbelerin izini taşıyor. Türkiye'nin şu an geldiği noktada ise bu anayasa artık yetersiz kalıyor. Dolayısıyla da sil baştan yeni bir anayasa gerekiyor."

Mevcut Anayasa'da şu ana kadar 70 madde değiştiğine işaret eden Burhan Kuzu, "Yapılan değişikliklerin tamamı da olumlu değişiklikler. Yani bir anayasa profesörü olarak hepsini isabetli olarak görüyorum. Ama anayasa tam bir yamalı bohçaya döndü. Zaten sorunlar vardı, daha da arttı. Bazı tela kuzlar ortaya çıktı. Siyasi partiler 12 Haziran öncesi yeni bir anayasa öncesi tüm partiler yeni anayasa vaadinde bulundu. Hazırlıklarını da o yönde yapıyorlar. Duyduğumuz ve bildiğimiz kadarıyla bazı siyasi partilerin çalışmaları da var. Bizim de var. Ama biz hükümet olarak hiçbir zaman bir anayasa dayatması içerisinde olmayacağız. Yeni dönemde yani Ekim ayında Sayın Başbakanımız bizim duyumumuza göre, muhalefet partilerine giderek onlara yeni anayasa yapmaları konusunda birlikte yapalım diyecektir." dedi.

Burhan Kuzu, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) meclise gelmemesine de anlam veremediğini vurguladı. BDP'nin hiçbir zaman bir siyasi parti olamadığını ifade eden Kuzu, BDP'lileri PKK ve Öcalan'ın vesayetine son vermesi gerektiğini aktardı.

Üniversitelerin açılması ve konferanslara katılma konusuna da son olarak değinene Kuzu, "Yumurta yedik. Bir de arkasından ayakkabı attılar ama denk gelmedi. Arkadaşının kafasına isabet etti. Bu durum öğrenciler hakkında davacı olmadım. Benim öğrencilerimle hiç derdim olmaz. Yıllardır da hocalık dönemlerimde en iyi hoca seçildim. Bundan sonra da gittim ve gideceğim. Ama istiyorum yumurta atarak değil de, bizi soru sorarak terletsinler." şeklinde konuştu.

Kuzu, Kayseri'de 5 mahkumun öldüğü kazaya da değinerek, "Tutuklu ve hükümlüler için anayasa'da değil bakanlıkta çalışma yapılacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber