Yeni anayasa için iki görüş hakim

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Eylül 2011 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, yeni bir anayasanın hazırlanması için çalışmaları başlattı. Başkan Çiçek, bugün 24 hukukçu akademisyenle bir araya geldi. Saat 10.30'da Çiçek'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı, öğle arasının ardından tekrar başladı.

Toplantıda, içerik değil usul tartışması yapıldığı öğrenildi. Anayasanın ilk üç maddesi dahil, içerik anlamında bir görüşün beyan edilmediği belirtiliyor. Katılımcılar, 10'ar dakika ile görüşlerini beyan ediyorlar. Edinilen bilgilere göre, toplantıda iki görüş ağırlık kazandı. Birinci görüşe göre, 'Bu parlamento, halkın yüzde 95'ini temsil ediyor. Bu sebeple yeni Anayasayı bu Meclis yapmalı.' İkinci görüşe göre ise 'Anayasa Meclisi kurulmalı. Bunun alt zeminini de Meclis oluşturmalı. Ardından halka Anayasa değiştirilsin mi yoksa değiştirilmesin mi diye referandum ile sorulmalı. Ya da paralel bir mekanizma oluşturulmalı.' Ağırlıklı görüş ise yeni anayasayı bu Meclisin yapması yönünde.

Katılımcıların görüşleri zapta da geçiriliyor. Metin haline getirilecek görüşler, daha sonra muhalefet partilerine de iletilecek. Yeni anayasa için yapılan bu toplantıların belirli aralıklarla yapılacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber