Yakınında patlama olan okulun öğrencilerine psiko-sosyal destek başladı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2011 11:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara Kızılay'da dün meydana gelen patlama sırasında, olay yerinin hemen yakınında bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencilerine psiko-sosyal destek veriliyor.

Kızılay Kumrular Caddesi'nde dün meydana gelen patlamada, olay yerinin hemen yanında bulunan Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri bu sabah ders başı yaptı.

Edinilen bilgiye göre, dünkü patlama sırasında yaklaşık 450 öğrenci okulda ders yapıyordu. Patlamanın etkisi ile okulun ön tarafındaki bazı camlar kırıldı. Sesin duyulmasının hemen ardından, öğrenciler birkaç dakika içerisinde okulun arka tarafında bulunan kapalı spor salonunun önüne çıkartıldı. Öğrenciler ikinci bir patlama riskine karşı, spor salonunun içinde değil, dışarıda bekletildi, ardından gelen velilere teslim edilerek okul boşaltıldı. Patlama anından itibaren, okul yönetimi Milli Eğitim Bakanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile telefon trafiğini başlattı. Yaklaşık 300 telefon görüşmesi yapıldı.

Çocukların patlamayı görmediğini ancak sesini duyduklarını belirten okul yetkilileri, ?Bahçede öğle saatlerine yakın olduğu için bekleyen veliler aradı. Onların panikleri öğrencileri daha çok etkiledi.? diye konuştu.

Patlamanın ardından, okuldaki 450 çocuğa ise psiko-sosyal destek verilmeye başlandı. Sivil savunma ekipleri, rehber öğretmenler ve psikiyatrlardan oluşan bir ekip bir hafta boyunca çocukların üzerinden patlamanın etkisini silmeye çalışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber