Bakan Dinçer: Tarihi yarımada ile ilgili projeyi heyecanla bekliyoruz/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2011 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Fatih, Beyazıt, Süleymaniye ve Zeyrek'i de içine alan tarihî yarımadanın üniversiteler bölgesi ilan edilmesi ile ilgili projeyi heyecanla beklediklerini söyledi. İstanbul'un bir dünya başkenti olduğunu belirten Dinçer, ?Böylesine önemli bir projenin gerçekleşmesi ve bunun oluşturacağı sinerji muhakkak ki birçok alanda çarpan etkisi yaratacaktır.? diye konuştu.

Fatih Üniversitesi 2011-2012 akademik yılına Büyükçekmece Yerleşkesi'nde düzenlediği açılış töreni ile ?merhaba' dedi. Törene Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Törende Fatih Üniversitesi müzik topluluğu mini bir konser verdi.

Açılış törenindeki konşumasında hiçbir mekanın ve kurumun üniversite kadar insan hayatını zenginleştirmediğini dile getiren Bakan Dinçer, ?Hükümet olarak Türkiye gibi genç nüfusu yüksek bir ülkede yüksek öğretimi daha da güçlendirmeyi düşünüyoruz. Bu bilim yuvalarını bölge ve dünya ülkeleri için cazibe merkezi haline getirmek için reformlar yapıyoruz.? diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet'in pozitif bilimi canlandırmak için yabancı ülkelerden bilim adamları getirdiğini anımsatan Bakan Dinçer, ?Bu yaklaşımı, vereceğimiz sayısız örneklerden sadece bir tanesidir. Fatih Üniversitesi yeniliğe, yeni yaklaşımlara açık vizyonu ile bir dünya üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Her bir üniversitemizin bu yoldaki gayretlerini ülkemizin bütün alanlarına yansıyacağını altını çizerek vurgulamak istiyorum.? ifadelerini kullandı.

Yüksek öğretimde küreselleşen bir yapı oluştuğunu ifade eden Bakan Dinçer, ?Yüksek öğretime dönük olarak birçok alanda güçlendirmelere gidiyoruz. Kalitenin ve rekabetin sağlanması için vakıf üniversitelerinin kurulmasını destekledik. 2003-2011 yılları arasında 89'u yeni üniversite toplam üniversite sayısı 165'e yükseldi. Toplumda tüm vakıf üniversitelerinde okuyan öğrencilere baktığımızda yüzde 70'i İstanbul'da bulunuyor. Beşeri sermayeye yapılan yatırımı önemli görüyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber